woningbranden per jaar

Helaas vinden er ieder jaar woningbranden plaats. In 2016 zijn door brand meer mensen om het leven gekomen dan in de jaren ervoor. In 2016 waren er zelfs 52 dodelijke slachtoffers door brand te betreuren. Naast de vele branden waarbij de brandweer te hulp schiet blijkt dat bij 80 procent van alle beginbranden met draagbare brandblussers wordt geblust.

De juiste brandblusser op de juiste plaats in huis hebben is, om branduitbreiding te voorkomen, van groot belang. Met 15 woningbranden per dag is de kans op een woningbrand 1 op 1.300. Nederland kent jaarlijks gemiddeld zo’n 5.500 woningbranden waarbij circa 600 personen in het ziekenhuis belanden. Deze getallen geven weer dat de kans op een woningbrand groot is. Wat opvalt is dat er veel woningbranden tijdens het koken ontstaan. Brand door vlam in de pan (en afzuigkap), door een defecte thermostaat van een frituurpan, tijdens het koken op de bank in slaap vallen.

sprayblusser-woning

Belangrijk aandachtspunt is bij ouderen de vergeetachtigheid. Het niet weten wat te doen bij brand en het niet meer zelfstandig kunnen vluchten zijn belangrijke oorzaken van slachtoffers bij brand. Er is berekend dat door de vergrijzing het aantal branddoden tot 2030 toeneemt met 13% - onder 65-plussers met 60%. Wij bieden erkende brandblussers met korting aan woningbouwverenigingen thuiszorgorganisaties, woongroepen, mantelzorgverlenende bedrijven, stichtingen, VvE's, enz.

Een woningbrand kan een zeer grote materiële en vooral immateriële schade met zich meebrengen. Denk aan de gevolgen van rook-, roet- en waterschade: persoonlijke bezittingen kwijt, omgekomen huisdieren, opnieuw huisvesten van uzelf en naasten, enz. Brandpreventie en het beperken van de gevolgen van brand is voor elke woninghuurder en woningbezitter van het grootste belang.

 

SPRAYBLUSSER THUIS:brandblusser-caravans

  • erkende spray brandblusser voor lage prijs
  • compacte brandblusser met èèn hand te bedienen
  • geen steeds terugkerende kosten voor blusser onderhoud
  • ontworpen voor blussen op hout, papier, textiel, elektra, vet
  • ontworpen voor het veilig doven van een brand op het fornuis
  • nooit meer brandblusser onderdelen vervangen of dure keuringen
  • overal in keukens monteerbaar, aan metaal, hout, kunststof, frames ...

 

Brandblussers-woonhuizen? neem gerust contact op.

 

woningbrandblusser

Ook een eigen gratis shop?