werkplek

Brandblusser-werkplek. Voorzover er op een werkplek, in een kantoorruimte, magazijn, winkel of andere werkplek onvoldoende brandslanghaspels aanwezig zijn dienen volgens wettelijk voorschrift voldoende brandblussers voorhanden te zijn. Beginbranden kunnen dan snel bestreden worden. De brandblusser onderhoudnorm NEN2559 schrijft ook op werkplekken voorschriften voor regelmatige optische controle aan brandblussers door de gebruiker van het pand en voor het onderhouden en reviseren van brandblussers uitgevoerd door een brandblusser onderhoudsbedrijf.

NEN2559 heeft betrekking op erkende brandblussers met Ned. Rijkstypekeur volgens het besluit draagbare blusapparaten bevattende regels over de veiligheid en deugdelijkheid van blusapparaten voor onder andere werkplekken. Dit houdt in dat bij brandblussers waarvan het Rijkstypekeur is ingetrokken of waarvoor geen originele onderdelen meer verkrijgbaar zijn niet meer onderhouden mogen worden en dus volgens wettelijk voorschrift na het 20e jaar vervangen moeten worden. De 6 liter schuimblusser en de schuim sprayblusser zijn de meest universele brandblussers. Bij aankoop van schuim sprayblussers heeft u geen onderhoudkosten.

 

SPRAYBLUSSER WERKPLEKbrandblusser-bedrijven

  • erkend, goedkoop in aanschaf en onderhoud
  • geen onverwachte kosten voor brandblusser onderhoud
  • geschikt voor brandklassen hout, papier, textiel, elektra ...
  • geen externe blustraining meer nodig ( kan wel )
  • geen hervullingen, geen onderdelen vervangen ...
  • geen kosten voor onderhoud !!!

 

Andere brandblussers op werkplekken zijn nodig als er als gevolg van het gebruik van een gebouw een situatie is waarbij water als blusmiddel ontoereikend of voor de persoonlijke veiligheid te gevaarlijk. Bijv. bij een vloeistofbrand (poederblussers of Co2 brandblussers) of bij elektrische spanningen (Co2 brandblussers). Ook kan het zijn dat, als gevolg van de inrichting van een kantoor het aantal brandslanghaspels niet voldoende is om een kantoor verdieping met de lengte van de brandslang incl. waterstraal te kunnen bestrijken. In dit geval is het noodzakelijk om brandblussers toe te voegen. NEN2559 heeft als doel om de goede werking van brandblussers op werkplekken te waarborgen. Het staat u vrij om brandblussers vaker dan 1x per jaar te laten onderhouden.

 

Brandblusser-werkplek-kopen? neem gerust contact op.

 

BRANDBLUSSER-WERKPLEK

Ook een eigen gratis shop?