brandblusser hervullen

Brandblussers hervullen. Waarom brandblussers hervullen ? Grofweg genomen zijn er slechts drie soorten brandblussers te koop. Schuimblussers, poederblussers en Co2 brandblussers. Voor iedere soort brandblusser zijn er redenen waarom deze op last van de Overheid (NEN2559) hervuld moeten worden. Een brandblusser mag (NEN2559) maximaal twintig jaar oud zijn en moet dan vervangen worden. Advies: het is veelal goedkoper om een nieuwe brandblusser te kopen dan om de oude te hervullen. Tip: spray (schuim) brandblussers en composiet-brandblussers hebben geen onderhoud nodig en hebben het Rijkstypekeur. Met deze soorten brandblussers onderhoud kosten besparen.


hervullen-co2-blusser


Redenen hervullen brandblusser:

Schuimblusser: iedere 5 jaar hervullen om de goede werking van het blusmiddel te waarborgen. Schuimblussers zijn behalve op vaste stoffen ook geschikt om op elektra tot 1000 volt te blussen. In het schuim blusmiddel zit een concentraat dat 5 jaar meegaat. We moeten er niet aan denken wat er kan gebeuren wanneer een schuimblusser niet op tijd een nieuwe hervulling krijgt. Personen die met de schuimblusser op elektra willen blussen kunnen onder stroom komen te staan.

Poederblusser: in het 10e jaar hervullen om de goede werking van de blusstof te waarborgen. Het kan namelijk gebeuren na enige tijd het poeder in de poeder brandblusser gaat klonten en hierbij tijdens activatie niet meer voldoende uit de poederblusser komt. Een oude poederblusser hervullen is vaak duurder dan het kopen van een nieuwe draagbare poederblusser.

Co2-brandblusser: in het 10e jaar moet de Co2 cilinder op stevigheid getest worden. Co2 zit onder een hoge druk van 50 bar in de bluscilinder opgeslagen. De test wordt gedaan door het stoomwezen. U moet uw draagbare Co2 brandblusser dus even missen. Hiernaast drukt de onderhoudsmonteur bij ieder onderhoud kortstondig op de hendel van de Co2 brandblusser waardoor de Co2 blusser steeds leger raakt. De vulling mag slechts 10% naar beneden afwijken vanaf het bruto totaalgewicht dat op de romp van de Co2-blusser staat ingeslagen. Hervullen Co2-blussers in het 10e jaar na productie.


ONDERHOUD SCHUIMBLUSSER (gedurende 20 jaar):schuimblusser-hervullen

 • 1x per jaar of 1x per 2 jaar onderhoud 
 • 5e jaar: uitgebreid onderhoud en hervullen schuimblusser 
 • 10e jaar: revisie, uitgebreid onderhoud en hervullen schuimblusser  
 • 15e jaar: uitgebreid onderhoud en hervullen schuimblusser
 • 20e jaar: schuimblusser vervangen

ONDERHOUD POEDERBLUSSER (gedurende 20 jaar):hervullen-poederblusser

 • 1x per jaar of 1x per 2 jaar onderhoud 
 • 10e jaar: revisie, uitgebreid onderhoud en hervullen poederblusser
 • 20e jaar: poederblusser vervangen
 • goedkoper dan schuimblussers

ONDERHOUD CO2 BRANDBLUSSER (gedurende 20 jaar):hervullen-co2-blusser

 • 1x per jaar of 1x per 2 jaar onderhoud 
 • 10e jaar: revisie, uitgebreid onderhoud en hervullen co2 brandblusser
 • 20e jaar: co2 brandblusser vervangen

 

Brandblussers hervullen? Neem u bij vragen gerust contact met ons op.

 

brandblusser-goedkoop-hervullen

Ook een eigen gratis shop?