garage

Brandblussers-garage. Brandblussers in garages vormen een zeer belangrijke schakel in de algehele brandveiligheid van garages. Circa 85% van alle branden in gebouwen waaronder met name garages en woningen worden met brandblussers geblust. Daarom worden er vanuit de overheid richtlijnen voorgeschreven en ontwerpcriteria aan brandblussers gesteld. Hierbij wordt er veel aandacht geschonken aan betrouwbaarheid, bedieningsgemak en de inhoud van blusapparaten.

Als particuliere garage bezitter hoeft u uw brandblussers niet jaarlijks te laten controleren maar dient u vanuit overheidswege brandblussers slechts eenmaal per twee jaar laten onderhouden en keuren. Dit staat voorgeschreven in de NEN2559. Brandslanghaspels moeten wel jaarlijks conform NEN-EN671-3 onderhouden worden enkel heeft u als particulier meestal geen brandslanghaspel in of rond de garage. In VvE woonflats, VvE gebouwen en studentenhuizen zijn incidenteel wel een of meerdere brandslanghaspels in trappenhuizen, garage verdieping of opslagruimten aanwezig. 

 

brandblusser-garage

 

Niet iedere blusstof is voor alle soorten branden in garages geschikt. Om tot de juiste keuze van brandblussers te komen worden de aanwezige risico’s op brand als uitgangspunt genomen. Iedere garage is anders, heeft een andere indeling en voor iedere omgeving zijn er prima brandblussers in diverse brandklassen te koop. Een handige lichtgewicht en compacte brandblusser voor garages is de spray brandblusser welke eenzelfde spuitduur heeft als een 6 kilo poederblusser voor bedrijven.

 

Brandblusser-garage-kopen? neem gerust contact op.

 

brandblusapparaat-garage

Ook een eigen gratis shop?