supermarkt

Brandblussers-supermarkt. Voorzover er in supermarkten niet voldoende brandslanghaspels aanwezig zijn dienen volgens wettelijk voorschrift in supermarkten voldoende brandblussers voorhanden te zijn zodat een beginnende brand snel bestreden kan worden. De brandblusser onderhoudsnorm, NEN 2559, regelt alle voorschriften voor een regelmatige optische controle van blusmiddelen in de supermarkt door de gebruiker van het pand zelf. Onderhoud en revisie van brandblussers laten uitvoeren door de monteur van een blusmiddelen onderhoudsbedrijf.

 

6-LITER-SCHUIMBLUSSER| SUPERMARKT:schuimblusers-kopen

  • erkende brandblusser
  • totaalgewicht bijna 10 kilogram
  • training in het gebruik is aan te bevelen
  • controle door medewerker onderhoudsbedrijf
  • kosten keuring, hervulling, onderdelen vervangen, enz

 

NEN2559 heeft betrekking op erkende brandblussers met Ned. Rijkstypekeur volgens het besluit draagbare blustoestellen bevattende regels over de veiligheid en deugdelijkheid van brandblussers. Dit houdt in dat bij brandblussers waarvan het Rijkstypekeur is ingetrokken of waarvoor geen originele onderdelen meer verkrijgbaar zijn niet meer onderhouden mogen worden en volgens het wettelijk voorschrift direct na het 20e jaar vervangen moeten worden.

 

blusapparaat-supermarkt

 

Brandslanghaspels en 6 liter schuimblussers zijn de beste blussers voor supermarkten. Alternatieve brandblusser voor supermarkten is de sprayblusser. Deze heeft geen jaarlijks onderhoud nodig.

Andere brandblussers in een supermarkt zijn nodig als er als gevolg van het gebruik van het pand een situatie is waarbij water (brandslanghaspel) of schuim als blusmiddel ontoereikend of voor de persoonlijke veiligheid te gevaarlijk is. Bijvoorbeeld bij een vloeistofbrand (poederblussers of Co2 brandblussers), elektrabrand (Co2 brandblussers) of vetbrand (sprayblusser).

 

Brandblussers-voor-supermarkt-kopen? Neem gerust contact op.

 

brandblusapparaten-voor-supermarkt

Ook een eigen gratis shop?