marine equipment directive

MED brandblussers. Een brandblusser waarop het MED *symbool ( *stuurwieltje ) staat afgebeeld voldoet aan de speciale eisen voor brandblussers op zeeschepen. MED staat voor Marine Equipment Directive. De eisen welke de MED richtlijnen aan brandblussers stelt zijn speciale eisen welke brandblussers beschermen tegen de extreme invloeden die op zee van toepassing zijn.

brandblusser-MED

Zeeschepen hebben voor de persoonlijke veiligheid kritisch belangrijke hoogwaardige tegen brand te beschermen apparatuur aan boord. De Marine Equipment Directive eist mede hierom dat brand blussers een typekeuring volgens NEN-EN3 door een geaccrediteerd keuringslab hebben ondergaan en zijn ontworpen en gefabriceerd conform de Pressurized Equipment Directive 97/23/EU ( PED ). 

Brandblussers welke voldoen aan de MED zijn dus voorzien van het stuurwiel symbool. Dit MED stuurwiel symbool is in feite een CE markering echter dan speciaal voor de MED. Wij bieden brandblussers met MED symbool welke voldoen aan de regels voor brandveiligheid op zee.

 

Heeft u vragen over brandblusser keurmerken? neem gerust contact op.

 

wat-is-MED

Ook een eigen gratis shop?