brandblussers ophangen

Ophangen-van-brandblussersBrandblussers moeten altijd snel en ten allen tijden overal goed bereikbaar zijn. Ons advies is om brandblussers niet achter deuren op te hangen. Voor het ophangen van brandblussers in bedrijven gelden bepaalde brandblusser-ophanghoogten.


Ophangen brandblussers met 6-liter-schuim of 6-kilo-poeder inhoud of meer dient op èèn meter hoogte (bovenkant brandblusser) te geschieden. Brandblussers ophangen met een inhoud tot en met 4-kg poeder of 3-liter schuim of minder mag tot maximaal 1.5 meter (bovenkant brandblusser) aan de wand. Als brandblussers buiten worden opgehangen bieden brandblusserkasten uitkomst. Brand blussers in brandblusserkasten zijn bij brand vanwege de rode opvallende kleur snel traceerbaar.


ophangen-van-brandblussers


De toegang tot brandblussers mag niet gehinderd worden door het te verwachten brandrisico. Dit betekent dat de gebruiker niet door of langs het vuur moet hoeven lopen om bij een brandblusser te kunnen komen. De locatie van brandblussers moet worden aangegeven met behulp van een vierkant brandblusser-pictogram volgens NEN3011. Pictogram borden voor brandblussers dienen op 2 meter hoogte ( bovenkant pictogram bord ) vanaf de vloer gerekend boven de betreffende brandblussers aangebracht te zijn. Lukt dit niet boven de brandblusser dan is het toegestaan om het pictogram zichtbaar in de directe nabijheid van de betreffende brandblusser op de wand te plaatsen.


6-LITER-SCHUIMBLUSSERS | MINIMALE INHOUD IN BEDRIJVEN:schuimblusers-kopen

  • erkende schuimblussers
  • ophangen op 1 meter vanaf vloer
  • met Rijkskeurmerk en CE markering
  • training in het gebruik is aan te raden
  • controle door medewerker onderhoudsbedrijf
  • kosten keuring, hervulling, onderdelen vervangen, enz
  • webshop goedkope 6-liter-schuimblussers voor bedrijven

Brandblussers welke volgens de wet gelden als basis brandbeveiliging eenheid (poeder-6-kg en schuim-6-liter) moeten altijd goed bereikbaar zijn en mogen zich op maximaal 20 meter loopafstand bevinden. Bij aanvullende brandbeveiliging eenheden ( alle Co2 brandblussers en brandblussers met minder inhoud dan 6-kilogram-poeder of 6-liter-schuim ) bedraagt de maximale loopafstand tot 5 meter. De sprayblussers in de shop dienen in het zicht nabij het brandrisico te worden opgehangen.


 

Brandblussers ophangen? neem gerust contact op.

 

winkel-blusapparaten

 

Ook een eigen gratis shop?