onderhoud schuimblussers

Onderhoud-schuimblussers. Onderhoud schuimblussers zie NEN2559 waarbij het onderhoud aan schuimblussers uitgevoerd dient te worden door een brandblussers onderhoudsbedrijf. De persoon welke onderhoud aan schuimblussers verricht dient deskundig en daartoe gediplomeerd te zijn.


Tip: wanneer brandblusser vervanging of hervulling van brandblussers binnen uw bedrijf actueel is attenderen wij u graag op onderhoudsarme schuimblussers in de brandblussers webshop.ONDERHOUD SCHUIMBLUSSERS VAN METAAL:

NEN2559 schrijft voor dat er jaarlijks onderhoud aan schuimblussers moet geschieden. Dit jaarlijks uit te voeren onderhoud aan schuimblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden.

 

5e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS VAN METAAL

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen ieder 5e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt naast of onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op schuimblussers aangebracht. Tevens moet dan direct hierna ook het rechthoekige etiket "blusmiddel vervangen" op de schuimblussers aangebracht worden. Zo is het direct, ook voor de personen welke geen kennis hebben over het onderhoud aan schuimblussers, zichtbaar wanneer het schuim opnieuw vervangen dient te worden.


10e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS VAN METAAL:

Schuimblussers dienen in het 10e jaar gereviseerd te worden. Bij het reviseren van schuimblussers ondergaan schuimblussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de schuim cilinder op druk beproefd. Naast deze handelingen wordt tevens het normale en het uitgebreide onderhoud aan schuimblussers uitgevoerd. Direct na de werkzaamheden wordt het ronde etiket "gereviseerd" op de schuimblussers aangebracht. Het reviseren en hervullen van schuimblussers is een vrij kostbare aangelegenheid en is vaak duurder dan het kopen van een nieuwe schuimblusser, constante druk schuimblussers zijn het voordeligst en te herkennen aan de manometer bovenaan de schuimblusser.


15e JAAR  |  ONDERHOUD EN HERVULLEN SCHUIMBLUSSERS VAN METAAL

Schuimblussers bevatten een inhoud op waterbasis en dienen in het 15e jaar te worden voorzien van een nieuwe schuimvulling. Na uitgevoerd uitgebreid onderhoud wordt direct naast of onder de NEN2559 keuringsticker het ronde etiket "uitgebreid onderhouden" op schuimblussers aangebracht. Tevens moet direct hierna ook het rechthoekige etiket "blusstof vervangen" op de schuimblussers aangebracht worden. Zo is het direct, ook voor de personen welke geen kennis hebben over het onderhoud aan schuimblussers, zichtbaar wanneer de schuimvulling voor het laatst vervangen is.


20e JAAR  |  VERVANGEN SCHUIMBLUSSERS VAN METAAL:

Schuimblussers moeten volgens wettelijk voorschrift in het 20e jaar wel vervangen worden voor nieuwe schuimblussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar aanwezige schuimblussers niet meer als voldoende wordt geacht.

 

Onderhoud-schuimblussers? neem gerust contact op.

 

onderhoud-schuimblussers

Ook een eigen gratis shop?