onderhoud brandhaspels

Onderhoud-brandslanghaspels. Dient conform NEN-EN 671-3 jaarlijks uitgevoerd te worden. Het onderhouden en keuren van brandslanghaspels moet door een daartoe opgeleide en deskundige onderhoudsmonteur van een brandslanghaspels onderhoudsbedrijf verricht worden. Onderhoud aan brandslanghaspels en brandblussers kunnen wij voor u verzorgen.

 

onderhoud-brandslang

 

ONDERHOUD BRANDSLANGHASPELS | JAARLIJKS:

NEN-EN 671-3 schrijft jaarlijks onderhoud voor aan alle typen brandslanghaspels. Dit jaarlijks uit te voeren onderhoud aan brandslanghaspels dient er voor om brandslanghaspels gebruiksklaar te houden. Behalve de visuele controle worden tijdens het onderhoud de brandslanghaspel onderdelen als het haspelblad, de lagers, de brandslang, kranen, remtest, liter wateropbrengst per minuut, de straalpijp op defecten, lekkages en afwijkingen gecontroleerd. Na het uitvoeren van het onderhoud aan brandhaspels moet de NEN-EN 671-3 onderhoud keuringsticker aangebracht worden.

 

NIEUWE BRANDSLANGHASPELS:prijzen-brandslanghaspels

  • brandslanghaspels met KIWA en CE keur
  • gefabriceerd volgens ontwerpnorm EN 671-1
  • degelijk wat zich vertaald in een lange levensduur
  • in de webwinkel robuuste brandslanghaspels
  • brandslang lengten van 20, 25 en 30 meter

 

UITGEBREID ONDERHOUD BRANDSLANGHASPEL | 5 JAARLIJKS:

In ieder 5e jaar dient er conform NEN-EN 671-3 uitgebreid onderhoud aan brandslanghaspels plaats te vinden. Aanvullend op het jaarlijks onderhoud moet de brandslang op de maximale werkdruk conform NEN-EN 671 ontwerpnorm getest worden. Deze test wordt ook wel het afpersen van brandslangen genoemd en is een essentieel onderdeel inzake de betrouwbare werking van brandslanghaspels voor het moment dat u bij brand de brandslang echt nodig heeft. De slangen op brandslanghaspels worden na verloop van tijd poreus wat voor kleine scheurtjes en lekkages zorgt. Na het afpersen dient de sticker "slang beproefd conform EN671-3" op de haspel geplakt te worden.

Wanneer een brandslang niet tijdig wordt vervangen kan het zijn dat de blusdruk vanuit de straalpijp niet voldoende is waardoor de waterstraal niet ver genoeg reikt. Deze situaties ontstaan doordat bijv. water uit de brandslang weglekt door porositeit vanwege ouderdom van de brandslang.

 

BRANDSLANGHASPEL VERVANGEN:

Brandslanghaspels hoeven niet bij een bepaalde leeftijd verplicht voor nieuwe vervangen te worden. Bij goed jaarlijks uitgevoerd onderhoud gaan brandslanghaspels tientallen jaren mee. 

 

Onderhoud-brandslanghaspels? neem gerust contact op.

 

handel-brandblussers

Ook een eigen gratis shop?