Superieure kwaliteit

BIO Extra Vergine Olijfolie "Cenzino" koude extractie uit Lucanië -Een van de beste olijfolie ter wereld!- 100% Italiaans. 500ml

Vorige Artikel 2 van 2
€ 12,00 (inclusief 9% BTW)
Het artikel is uitverkocht.

Biologische Extra Vergine Olijfolie "Cenzino" 500ml

Regio: Matera Lucanië - Italië

De olijven: Ogliarola del Bradano

Oogst techniek: Met de hand geplukt

De oogst: de olijven worden consequent met de hand plukt vanaf midden oktober tot eind november.

Het persen: de olijven worden onmiddellijk (binnen 4 uren) na de oogst koud geperst.

Fysisch-chemische eigenschappen: de 100% Italiaanse extra vergine olijfolie heeft excellente fysisch-chemische parameters, zowel wat betreft de zuurtegraad als wat betreft de oxidatie parameters (peroxides en UV-absorbtie). Het gehalte van biofenolen (natuurlijke antioxidanten) is middelhoog.



limiet volgens de EU richtlijnen
Zuurgraad 0,17 % 0,80%
Peroxide 6,28
20
K232 1,82
2,5
K270: 0,16
0,22
Delta K 0,00
0,01
Polyfenolen 487,13 mg/kg
n.v.t.

Polyfenolen zijn stoffen die in planten voorkomen en krachtig tegen kanker werken.
Peroxide is een test voor houdbaarheid van olie.

Bron: Test nr. 7288  21/01/2014 door AIPO Verona (I)

Organoleptische eigenschappen: de olijfolie heeft een groen kleur, met goud-gele reflecties.

Smaak: De olijfolie heeft de geur van gras en amandelen, een fruitachtige smaak, gevolgd door een lichte bittertje met een pepertje.

In de keuken: deze olijfolie is qua geur en smaak zeer evenwichtig en dus geschikt voor de bereiding alle gerechten in de keuken: rauw aan salades, bruschette, groenten, peulvruchten, vlees en vis.

Zuurgraad: <0,1% . Dit is een teken van uitstekende kwaliteit!

Elk jaar wint de Cenzino diverse prijzen (een teken van kwaliteit consistentie) en wordt beoordeeld in alle gidsen.

2014:
Vincitore di Corona di Maestro d’olio a ExtraLucca
2° classificato Biologico al Premio Montiferru di Oristano
3° classificato al Concorso l’Orciolo d’Oro
Vincitore di Extra Gold Medal al Concorso internazionale “Biol” e premio Biol Basilicata
Vincitore di Menzione di Merito “Oro d’Italia”
Attestato di Merito “Oro dei due mari”
3 foglie (massimo punteggio) nella guida “Oli d’Italia” del Gambero Rosso
Selezionato dalla Guida Flos Olei di Marco Oreggia con punteggio 92/100

2013:
Vincitore di Gran Menzione al Concorso Internazionale Sol d’Oro di Verona
Finalista (i primi migliori 5) al Concorso Internazionale Trieste Olio Capitale
3° classificato al Premio Montiferru
Vincitore di Gold Medal al Concorso internazionale “Biol”
Vincitore di Gran Menzione al concorso “Leone d’Oro dei Mastri Oleari”
Vincitore di Gran Menzione al Concorso “Orciolo d’Oro”
Finalista al concorso “Ercole Olivario”
3 foglie (massimo punteggio) nella guida “Oli d’Italia” del Gambero Rosso
Selezionato dalla Guida Flos Olei di Marco Oreggia

2012:
Vincitore di Menzione di Merito “Oro d’Italia”
Vincitore di Medaglia d’argento al XVII° concorso internazionale “Biol”
Distinzione al Concorso “Orciolo d’Oro”
Finalista concorso “Ercole Olivario”
Finalista concorso “Medoliva” per i migliori oli del Mediterraneo (6° posto) – Attestato di Qualità
Selezionato dalla Guida “Oli d’Italia” del Gambero Rosso, FLOS OLEI di Marco Oreggia, Extravergini di Slow Food, Golosario di Paolo Massobrio

2011:
Vincitore Concorso ”I migliori oli I.O.O. % Alta qualità Italiana”
Finalista “Ercole Olivario”
Premio High Quality al XVI° concorso internazionale “Biol”.
Attestato di qualità “Oro d’Italia”

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2019 Italie Lekker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Ook een eigen gratis shop?