Vorige Artikel 12 van 13 Volgende

Klinker Cuisine

Het enige echte kookbier van Klinker! Dit bier is een afgeleide van de Klinker Dubbel. Uiteraard is het drinkbaar, maar het is lekkerder om er een stoofpotje mee te maken. Het recept is ontwikkeld door De Lunchfabriek. 

Wat heb je nodig? (voor 2/3 personen)

  • 600 gram runderpoulet
  • 300 gram winterpeen
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 100 ml azijn (houdt u meer van een zurige stoofpot? Voeg dan 200 ml toe)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 blokje runderbouillion
  • 1/2 pot cocktailuitjes
  • 1 flesje Klinker Cuisine
  • 4 eetlepels Limburgse appelstroop
  • 6 sneetjes peperkoek

Hoe maak je dit gerecht?

Snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui en knoflook. Bak het vlees in een pan met dikke bodem tot het een mooie bruine kleur heeft. Voeg daarna alles toe aan het vlees, behalve de stroop en peperkoek. Laat het geheel 1½ uur pruttelen. Zorg dat de deksel de pan niet geheel sluit en roer regelmatig. Voeg daarna de stroop en peperkoek toe. Laat dit alles nog een uurtje garen. Mocht de saus daarna wat aan de dunne kant zijn, voeg dan nog een extra snee peperkoek toe of gebruik een beetje roux. Klaar! Dit stoofpotje is heerlijk met gebakken aardappelen of met (zelfgemaakte) frites. Bon appetit!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2018 - 2020 Brouwerij Klinker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Ook een eigen gratis shop?