Je eigen webwinkel beginnen

Alles wat je moet weten

Start gratis je eigen webshop en maak van je idee een online succes.
Ook als je geen ervaring hebt en niet weet wat er allemaal bij komt kijken, kun je een eigen webwinkel beginnen.

Volg je droom

Een eigen webshop beginnen is voor velen een droom. Tijd om 'm waar te maken! Online winkelen groeit nog steeds hard in Nederland dus genoeg kansen om hiervan te profiteren.

Zonder technische kennis

Krijg je de kriebels van de termen 'HTML' en ‘coderen’? Je bent niet de enige. Gelukkig is dit ook niet nodig om een professionele webshop te maken. Ons systeem is volledig dummy-proof!

Start met een plan!

Waar moet je beginnen? Wij hebben alvast een overzicht voor je gemaakt. En als je aan de slag bent met je shop helpen onze support toppers je met al je vragen.

webwinkel beginnen en producten kiezen

Bepaal jouw product

Geen webshop zonder producten! Daarom is het belangrijk om te bedenken wat je wilt gaan verkopen. Ga je voor een niche product waarbij jij dé specialist wordt van het desbetreffende product? Of kies je een breed, gevarieerd assortiment met verschillende producttypes?
Wat je ook doet, probeer uniek te zijn.

Zet jouw plan op papier

Ga je een webshop starten, dan is het slim om een plan op papier te zetten. Zorg ervoor dat je:

  • Jezelf inschrijft bij de KVK
  • Weet welke juridische regels gelden
  • Weet wat jouw webwinkel speciaal maakt
  • Jouw doelgroep kent
  • Weet hoe je aan de producten komt die je gaat verkopen
  • Beschikt over wat je nodig hebt om orders te verwerken en in te pakken
  • Een verzenddienst hebt uitgekozen

Gedetailleerde informatie over deze onderwerpen vind je in de startersgids 'De basis voor een goede webwinkel'

Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van je webwinkel. Bij ons is dit: www.mijnwebwinkel.nl. Je domeinnaam kies je vaak al in het begin. Bedenk een naam die gemakkelijk te spellen is en die jouw webshop duidelijk omschrijft voor een goede vindbaarheid. Ook moet je letten op de juiste extensie. Verkoop je in Nederland? Kies dan voor een .nl domein.

Geef je shop een unieke uitstraling

Richt je webshop in

De uitstraling van je webshop is bepalend voor hoe klanten hun bezoek ervaren. Zorg er dus voor dat je winkel er professioneel uitziet en dat je bezoekers snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Voer je huisstijl overal in door voor herkenbaarheid.

Zodra de layout af is, vul je je shop met producten. Plaats een volledige productomschrijving en duidelijke productfoto’s. Licht je goed verkopende artikelen extra uit door bijvoorbeeld een fotoslider. Tenslotte kies je hoe je klanten wilt laten afrekenen. Ook met een gratis webshop van Mijnwebwinkel beschik je over alle betaalmethoden.

Start met online verkopen

Wij willen online verkopen voor iedereen mogelijk maken. Met het GO pakket beschik je daarom over alle functies, helemaal gratis. Liever een eigen domeinnaam en onbeperkt producten toevoegen? Upgrade dan naar Mijnwebwinkel PRO.

Start gratis Mijnwebwinkel