Je eigen webwinkel beginnen

Alles wat je moet weten

Start gratis je eigen webshop en maak van je idee een online succes. Ook als je geen ervaring hebt en niet weet wat er allemaal bij komt kijken, is het goed mogelijk om een eigen webwinkel te beginnen.

Doen waar je hart ligt

Een eigen webshop beginnen is voor velen een droom. Want wat is er nu leuker dan je droom waarmaken? En online winkelen groeit nog steeds erg hard in Nederland. Genoeg kansen om hiervan te profiteren!

Zonder technische kennis

Krijg je de kriebels van de termen 'HTML' en ‘coderen’? Je bent niet de enige. Gelukkig is dit tegenwoordig ook niet meer nodig om een professionele webshop te maken. Ons systeem is volledig dummy-proof!

Starten met een plan

Achter een succesvolle webwinkel zit meestal een goed plan. Maar waar begin je? Wij hebben alvast een overzicht voor je gemaakt. En als je eenmaal aan de slag bent, helpt ons Support team je met alle vragen.

webwinkel beginnen en producten kiezen

Bepaal je product

Geen webshop zonder producten! Daarom is het belangrijk om te bedenken wat je wilt gaan verkopen. Ga je voor een niche product waarbij jij dé specialist wordt van het desbetreffende producttype? Of kies je een breed, gevarieerd assortiment met verschillende producttypes? Wat je ook doet, probeer uniek te zijn.

webwinkel beginnen met een plan

Zet alles op papier

Ga je een webshop starten, dan is het slim om een plan op papier te zetten. Zorg ervoor dat je:

  • Jezelf inschrijft bij de KVK
  • Weet welke juridische regels gelden
  • Weet wat jouw webwinkel speciaal maakt
  • Jouw doelgroep kent 
  • Weet hoe je aan de producten komt die je gaat verkopen
  • Beschikt over wat je nodig hebt om orders te verwerken en in te pakken
  • Een verzenddienst kiest die bij je aanbod past 

Meer over deze onderwerpen lees je terug in onze gids 'De basis voor een goede webwinkel'

SEO bestendige webwinkel maken

Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van je webwinkel. Bij ons is dit: www.mijnwebwinkel.nl. Je domeinnaam kies je vaak al in het begin. Bedenk een naam die gemakkelijk te spellen is  en die jouw webshop duidelijk omschrijft voor een goede vindbaarheid. Ook moet je letten op de juiste extensie. Verkoop je bijvoorbeeld in Nederland? Kies dan altijd voor een .nl domein. 

Geef je shop een unieke uitstraling

Richt je webshop in

De uitstraling van je webshop is bepalend voor hoe klanten hun bezoek ervaren. Zorg er dus voor dat je winkel er professioneel uitziet en dat je bezoekers snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Voer je huisstijl overal in door voor herkenbaarheid.

Zodra de layout af is, vul je je shop met producten. Plaats een volledige productomschrijving en duidelijke productfoto’s. Licht je goed verkopende artikelen extra uit door bijvoorbeeld een fotoslider. Tenslotte kies je hoe je klanten wilt laten afrekenen. Ook met een gratis webshop van Mijnwebwinkel GO beschik je over alle betaalmethoden.

 

Klaar voor de start?

We vinden dat iedereen van zijn idee een online succes moet kunnen maken. Met Mijnwebwinkel GO beschik je daarom gratis over alle functies en plaats je tot 25 producten. Liever een eigen domeinnaam en onbeperkt producten toevoegen? Upgrade dan naar het PRO pakket voor €19 per maand.

Start gratis Mijnwebwinkel