Je eigen webwinkel beginnen

Alles wat je moet weten

Start gratis je eigen webshop en maak van je idee een online succes.
Ook als je geen ervaring hebt en niet weet wat er allemaal bij komt kijken, is het goed mogelijk om een eigen webwinkel te beginnen.

Volg je droom

Maak werk van je passie en realiseer jouw droom. Online winkelen groeit nog steeds. Dus grijp je kans en start vandaag jouw webshop.

Zonder technische kennis

Krijg je de kriebels van termen als ‘HTML’ en ‘coderen’? Geen zorgen: ook zonder technische kennis kun je eenvoudig een webshop starten.

Starten met een plan

Geen succesvolle webshop zonder een goed plan. Wij helpen je bij iedere stap. En ons support team zit altijd klaar om te helpen. 

webwinkel beginnen en producten kiezen

Bepaal jouw product

Ga je voor een nicheproduct? Of bied je een uitgebreid aanbod? Met een nicheproduct zet je je als specialist op de kaart. Een gevarieerd aanbod bereikt een groter publiek. Probeer in elk geval uniek te zijn en je scherp te onderscheiden van je concurrenten.

webwinkel beginnen met een plan

Zet alles op papier

Ga je een webshop starten, dan is het slim om een plan op papier te zetten. Zorg ervoor dat je:

  • Jezelf inschrijft bij de KVK
  • Weet welke juridische regels gelden
  • Weet wat jouw webwinkel speciaal maakt
  • Jouw doelgroep kent 
  • Weet hoe je aan de producten komt die je gaat verkopen
  • Beschikt over wat je nodig hebt om orders te verwerken en in te pakken
  • Een verzenddienst kiest die bij je aanbod past 

Meer over deze onderwerpen lees je terug in onze gids 'De basis voor een goede webwinkel'

SEO bestendige webwinkel maken

Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is het webadres van jouw online winkel. Zoals: www.mijnwebwinkel.nl. Vaak is dat een van de eerste beslissingen die je neemt. Tip: bedenk een gemakkelijk te spellen naam. Een naam die duidelijk omschrijft wat je doet. En kies de juiste extensie: .nl voor Nederland bijvoorbeeld.

Geef je shop een unieke uitstraling

Richt je webshop in

De uitstraling en indeling bepalen de winkelervaring van je klanten. Help jouw bezoekers om snel te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Voer je huisstijl overal door. Dat verhoogt de herkenbaarheid.

Zit de vormgeving als gegoten? Vul dan je shop met producten. Kies duidelijke productfoto’s en plaats een volledige productomschrijving. Bepaal welke betaalmethode je aanbiedt en stel de verzendwijze in. Ook met gratis webshop van Mijnwebwinkel GO beschik je over alle betaalmiddelen, zoals iDEAL.

 

Klaar voor de start?

We vinden dat iedereen van zijn idee een online succes moet kunnen maken. Met Mijnwebwinkel GO beschik je daarom gratis over alle functies en plaats je tot 25 producten. Liever een eigen domeinnaam en onbeperkt producten toevoegen? Upgrade dan naar het PRO pakket voor €19 per maand.

Start gratis Mijnwebwinkel