Wat is AddThis en hoe plaats ik het?

Geupdate op: 25 augustus 2017

AddThis geeft de bezoekers van je webwinkel de mogelijkheid om een pagina of artikel te delen op social media. Ook kun je een knop toevoegen om een artikel of pagina te printen.

Addthis

Zo kan AddThis er op een pagina uitzien

Om AddThis te gebruiken heb je een account nodig. Maak hier je account aan. Met dit account krijg je ook waardevolle informatie over het aantal clicks terug.

Om AddThis te koppelen aan jouw webwinkel ga je in het menu naar Marketing/Social media AddThis

1. Vul bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je AddThis account in

2. Vul bij Profile ID (pubid) de unieke ID code in. Deze code vindt je door in te loggen in het dashboard van AddThis en vervolgens boven in het menu op de drie bolletjes te klikken. Kies voor More... en je vindt daar de ID code die begint met ra-

3. Bij Status kun je AddThis aan (actief) of uit (inactief) zetten

4. De lijst met Aanbieders bevat alle beschikbare social mediaplatformen. Hier kun je kiezen welke platformen je wil tonen op je webwinkel. Dit doe je door de aanbieder te selecteren en naar de rechterkolom van de tabel te slepen. Wil je een aanbieder verwijderen dan klik je op het kruisje achter de naam in de rechterkolom

5. Positie bepaalt of de knoppen van AddThis boven je pagina-inhoud komen te staan of juist onder je pagina-inhoud

6. Je kunt er voor kiezen om kleine iconen te laten zien of juist grote, dit stel je in bij Formaat

7. Tot slot kun je onderin met Voorbeeld zien hoe AddThis er op je pagina's uit komt te zien

8. Als je alle instellingen naar wens hebt ingevuld dan kun je op de knop Opslaan klikken. AddThis wordt nu getoond in de webwinkel

Addthis-instellen

Wist je dat je ook via WhatsApp kunt delen? En dat er een 'printen' knop tussenstaat? Je hebt de keuze uit verschikkelijk veel deelmogelijkheden, lang niet alle worden hier in Nederland of Europa gebruikt. Bepaal goed welke social media platformen jij kiest om in je winkel te tonen!

Let op! Als de bezoeker van je website de cookies niet accepteert, werkt AddThis ook niet.