Waarom worden mijn teksten niet goed weergegeven ?

Het kan voorkomen dat je teksten verschillende lettertypes bevatten, of groter of kleiner zijn dan andere teksten in je webwinkel.

Oorzaak

Dit kan gebeuren doordat je teksten kopieert vanuit andere websites of programma's zoals Word. In de achtergrond wordt dan ook de vormgeving, die kan afwijken, mee gekopieerd. Deze 'verborgen opmaak' zorgt ervoor dat je tekst niet goed overkomt.

Zo los je het op

Om dit te verhelpen plak je de gekopieerde teksten eerst in een teksteditor, zoals Kladblok of Notepad. Hierdoor verdwijnt de opmaak en houd je de platte tekst over. Vervolgens kopieer je de tekst opnieuw vanuit je teksteditor en plak je deze in de uiteindelijke pagina.

Teksten knippen en plakken

Een tekst knippen en plakken doe je als volgt:

1. Ga in de beheeromgeving naar pagina's/paginaoverzicht
  2. Selecteer de betreffende pagina
  3. Klik eenmaal met je muis in het tekstveld
  4. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[a] om alle tekst te selecteren
  5. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[x] om alle tekst te knippen
  6. Open een 'platte' teksteditor, zoals Notepad of Kladblok
  7. Plak daar alle tekst m.b.v. de toetscombinatie [CTRL] + [v]. Hierdoor worden alle verborgen opmaakcodes verwijderd
  8. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[a] om alle tekst weer te selecteren
  9. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[x] om alle tekst te knippen
  10. Plak alle tekst vervolgens in de beheeromgeving van je webwinkel m.b.v. de toetscombinatie [CTRL]+[v]
  11. Klik op 'opslaan' om de 'schone' tekst in je webwinkel op te slaan

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.