Hoe koppel ik mijn handscanner aan de Kassa App?

Geupdate op: 11 september 2019

Met de Socket Mobile handscanners kun je nog makkelijker producten in je winkelwagen plaatsen en je voorraad bijwerken. Heb je deze handscanner? Dan zal je hem nog wel even moeten koppelen aan jouw iOS apparaat.

De barcode scanner laat de Kassa App de verschillende barcodes van je producten doorzoeken. Deze vul je in per product/variant. Hoe je dat doet lees je lees je hier.

Socket Mobile 7Ci (links), Socket Mobile 700series (rechts) - groen

• Houd de kleine aan-/uitknop 2 seconden ingedrukt tot de handscanner aan gaat. De handscanner geeft nu 2 piepjes en het blauwe ledlampje knippert nu om 3 seconden.
  • Nu de scanner aan staat open je de Kassa App op jouw iOS apparaat.
    Indien je de Kassa App nog niet hebt geïnstalleerd, lees dan eerst dit bericht.
  • Tik links bovenin beeld op het menu-icoon en selecteer 'Instellingen'.
  • Kies in het getoonde menu voor 'Scanner' en schakel het gebruik van een handscanner in, rechts bovenin beeld.
  • In beeld verschijnt nu een streepjescode. Scan deze code in met de scanner. De scanner piept nu 3 keer.
    Scannen doe je met de grote duimknop op de Socket Mobile 7Ci.

Lukt het niet om direct vanaf je apparaat te scannen gebruik dan onderstaande barcode. Deze pagina kan je natuurlijk afdrukken.

Socket Mobile 7Ci & 700 series iOS modus barcode

• Zorg ervoor dat Bluetooth aanstaat op het apparaat waar je de scanner mee wilt verbinden.
  • Ga op het iOS apparaat naar Instellingen / Bluetooth en wacht tot er bij 'andere apparaten' het apparaat Socket CHS [XXXXXX] in beeld verschijnt.
  • Tik deze aan en de handscanner wordt via Bluetooth verbonden.

Om te controleren of de handscanner goed gekoppeld is open je de Kassa App en pak je een product waar je een barcode voor hebt ingevuld in de beheeromgeving. Scan de barcode met de scanner in het 'Kassa' menu. Het product wordt aan de winkelwagen toegevoegd.

Bij 'Voorraadbeheer' kan je de scanner gebruiken om snel een product te selecteren en de voorraad te bekijken.

Als de scanner langere tijd niet gebruikt wordt, dan zal deze in slaapstand gaan. Als je de Kassa App opstart dan zal de handscanner automatisch weer verbinden. Dit kan tot 30 seconden duren.

Wordt de scanner getoond bij 'overige apparaten', maar kun je niet verbinden? Tik dan op het 'i' symbool naast de naam en laat de scanner "vergeten" door je iOS apparaat. Probeer het vervolgens nogmaals.