Hoe kan ik teksten knippen en plakken in mijn pagina?

Wanneer je teksten vanuit een ander programma kopieert en in je pagina plakt, kan het zijn dat er een deel van de opmaak wordt meegekopieerd zonder dat je dit wil. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je teksten kunt knippen en plakken zónder deze opmaak.

Teksten knippen en plakken - stap voor stap:

1. Ga in de beheeromgeving naar Inhoud > Pagina's
  2. Selecteer de betreffende pagina
  3. Klik éénmaal met je muis in het tekstveld
  4. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[a] om alle tekst te selecteren
  5. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[x] om alle tekst te knippen
  6. Open een 'platte' teksteditor, zoals Notepad of Kladblok
  7. Plak daar alle tekst mbv. de toetscombinatie [CTRL] + [v]. Hierdoor worden alle verborgen opmaakcodes verwijderd
  8. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[a] om alle tekst weer te selecteren
  9. Gebruik de toetscombinatie [CTRL]+[x] om alle tekst te knippen
  10. Plak alle tekst vervolgens in de beheeromgeving van je webwinkel mbv. de toetscombinatie [CTRL]+[v]
  11. Klik op 'opslaan' om de 'schone' tekst in je webwinkel op te slaan

Tip voor Mac gebruikers

Op een Mac vervang je de [CTRL] toets met de [CMD] toets.

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.