Hoe kan ik een PDF factuur naar mijn klanten sturen?

Er zijn vier mogelijkheden om een factuur naar je klanten toe te sturen.

Orderbevestiging

Stuur de PDF factuur automatisch mee als bijlage met de orderbevestiging. Standaard staat deze optie al aan, het aan en uitzetten kun je doen via Instellingen/Checkout/Bestelproces/Algemeen.

Wijzigen orderstatus

Stuur de PDF factuur als bijlage mee met een e-mail die automatisch wordt verstuurd bij het wijzigen van de orderstatus. Deze mogelijkheid staat standaard niet aan, en kun je aanzetten bij het wijzigen van de status van een order.

Factuur meesturen bij wijzigen orderstatus

Handmatig genereren

Genereer de factuur handmatig in de orderdetailpagina. Klik in het orderoverzicht op het ordernummer om in de orderdetailpagina te komen. Hier vind je de knop 'Factuur', klik erop om een factuur uit te draaien en bijvoorbeeld zelf naar je klant te mailen!

Bulk

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Genereer een hele serie facturen tegelijk door meerdere ordernummers aan te vinken in het orderoverzicht en te kiezen voor 'Facturen genereren'. Je hebt de keuze om de facturen in één PDF bestand te genereren (handig voor het uitprinten), of als losse PDF bestanden in een .ZIP bestand op te slaan!

Facturen in bulk genereren

Tip

Pas de vormgeving en inhoud van de PDF factuur zelf makkelijk aan, dit doe je via Instellingen/Vormgeving/Factuur indeling.