Hoe stel ik de e-mail met Thunderbird in?

Geupdate op: 06 november 2020

Hieronder staat de instructie voor het instellen van de email via Thunderbird. We gebruiken info@kooz.nl als demonstratie adres, in plaats daarvan kun je dus je eigen emailadres invullen.

Geen zin om te lezen? check dan de video

1. Klik op Nieuwe account aanmaken en vervolgens op de button 'Dit overslaan en mijn bestaande emailadres gebruiken'.

• Als je nog geen E-mailaccount hebt ingesteld staan is dit het scherm dat je als 1e krijgt te zien. In geval je al een account hebt ingesteld kun je onder Tools/Accountinstellingen/Accountacties kiezen voor 'E-mailaccount toevoegen'.

2. Neem bovenstaande instellingen over. (Vervang het e-mailadres en wachtwoord met de gegevens van jouw e-mailaccount)

3. Neem bovenstaande instellingen over.

In versie 78 kunnen andere instellingen van toepassing zijn voor de uitgaande server. Vul dan poort 587 in en kies voor STARTTLS.

4. Na het (opnieuw) testen van de instellingen kan je op de knop 'Gereed' klikken.

Je e-mailaccount is nu succesvol ingesteld in Mozilla Thunderbird.

Het wachtwoord voor jouw e-mailaccount is niet het zelfde wachtwoord waarmee je inlogt in de beheeromgeving. Het wachtwoord voor jouw e-mailaccount kan je vinden in de welkomstbrief.