Hoe stel ik de e-mail met Outlook in?

Geupdate op: 05 februari 2021

Sinds Microsoft Outlook 2007 is de manier van instellen het zelfde gebleven en kun je de stappen hieronder zonder problemen volgen om je e-mailaccount in te stellen. In dit voorbeeld wordt het info@kooz.nl mailadres gebruikt. Uiteraard gebruik je hiervoor jouw e-mailadres plus het wachtwoord dat je van ons hebt gehad.

Outlook 2007 heeft bekende problemen met het herkennen van IMAP mappen. We adviseren om deze reden Outlook 2007 niet te gebruiken.

• Open Outlook en klik links bovenin op 'Bestand'.
    Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • Klik op 'Account toevoegen' in het scherm.
  • Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • Er wordt nu een nieuw venster geopend.
  • Voer het mailadres in en klik op ‘verbinding maken’.
    Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • Kies vervolgens voor IMAP
  • Voer de volgende gegevens in:

De servernaam: Mail.mijnwebwinkel.nl
    Poort inkomende e-mail: 993
    Poort uitgaande e-mail: 465
    Versleutelingsmethode: SSL/TLS
    klik op ‘volgende’

• Voer het wachtwoord in en klik op ‘verbinding maken’
  • Het kan even duren voordat het e-mailadres is toegevoegd. Outlook zal de informatie nu ophalen vanaf de server. Je ziet nu ‘alles wordt voorbereid’.
  • Klik vervolgens op ‘gereed’

Je mailadres is nu toegevoegd aan Outlook.