Hoe maak ik gebruik van AfterPay?

Geupdate op: 25 januari 2016

Met AfterPay geef je jouw klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen, zonder dat je hierbij als webwinkelier enig betalingsrisico loopt. AfterPay neemt de de volledige financiële afhandeling, facturatie en het betalingsrisico van je over.

Om gebruik te maken van deze betaalmethode dien je eerst bij AfterPay een overeenkomst aan te gaan. Hierin wordt vastgelegd wat de tarieven voor de afhandeling van de orders zijn.

Na ontvangst van de accountgegevens kunnen deze worden ingesteld in de beheeromgeving bij Online bestellen/Betaalwijze.

Van AfterPay ontvang je (na het aangaan van de overeenkomst) de informatie om bovenstaande velden juist in te vullen. Je kunt zelf kiezen welke kosten je aan jouw klant wilt doorberekenen.

AfterPay voert tijdens het bestelproces een controle uit op de door de klant ingevulde gegevens. Als een klant tijdens het bestelproces wordt geweigerd door AfterPay heeft de klant natuurlijk wel de mogelijkheid om met een andere methode af te rekenen.

Betalingen met AfterPay die succesvol door de controle in het bestelproces zijn gekomen, krijgen de orderstatus 'Bestelling in behandeling'.

In tegenstelling tot de andere betaalmethodes wij aanbieden, wordt er bij bestellingen die via AfterPay zijn betaald géén betaalstatus weergegeven bij de order in de beheeromgeving. Je dient deze orders zelf te controleren in jouw account bij AfterPay.

Heeft dit artikel je geholpen?