Kan ik met een gratis webwinkel alvast een domeinnaam laten vastleggen?

Geupdate op: 11 september 2019

In Mijnwebwinkel GO vind je grotendeels dezelfde functies als in het PRO pakket. Met Mijnwebwinkel GO heb je niet de mogelijkheid om een domeinnaam te koppelen. Het is dus niet mogelijk om een domeinnaam bij Mijnwebwinkel vast te laten leggen. 

Benieuwd wat de voordelen zijn van een eigen domeinnaam? Lees dan vooral verder!

Naast dat een eigen domeinnaam er professioneel uitziet, heeft het nog meer voordelen. Zo wordt door Google elke unieke domeinnaam beschouwd als een individuele website. Alles wat begint met www.mijnwebwinkel.nl hoort volgens de zoekmachine dus bij elkaar. Met een eigen unieke domeinnaam is dit niet het geval. Google ziet dan maar echt 1 webwinkel vindt jouw site daarmee veel relevanter voor jouw beoogde bezoeker.

Een ander voordeel is de herkenbaarheid. Probeer de volgende domeinnaam maar eens te onthouden: www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kooz. Het is veel makkelijker voor je klanten om kooz.nl te onthouden. 

Om helemaal professioneel over te komen, wil je ook vanuit je eigen domein mailen. Als je een eigen domeinnaam hebt gekozen, heb je ook een eigen e-mailadres. Het oogt professioneler om vanuit info@jouwdomein.nl te mailen dan met jouwdomein@gmail.com

Wil je toch graag starten met een voordeel van een eigen domeinnaam? Kies dan voor een PRO of PREMIUM winkel, of upgrade je GO winkel naar PRO of PREMIUM

Heeft dit artikel je geholpen?