Wat zijn thema's en welke kan ik het beste kiezen?

Een thema is een soort schil om je webwinkel heen. Door een thema te kiezen bepaal je in grote lijnen hoe de structuur van jouw webwinkel eruit komt te zien. Het thema kan ook bepalend zijn voor hoe jouw website op verschillende apparaten (desktops, tablets en mobiel) wordt weergegeven.

Je kan alleen tussen thema's kiezen, wanneer je nog gebruik maakt van het Classis thema. Welk thema je het beste kunt kiezen hangt af van hoe je jouw webwinkel eruit wilt laten zien en wat het beste bij jouw producten aansluit. Wil je dat jouw webwinkel goed wordt weergegeven op alle apparaten? Dan wordt het een makkelijke keus. ;-)

Onder Instellingen/Vormgeving vind je 'Thema keuze'. Op dit moment kun je hier kiezen uit één thema: Clear as Day.

Clear as Day
Het thema 'Clear as Day' staat standaard aan voor alle nieuwe webwinkels. Het Clear as Day thema herken je aan de header en footer die over de hele breedte van je pagina lopen. Daarnaast heeft dit thema grotere knoppen en meer witruimte. 

De layout is volledig responsive wat wil zeggen dat de webshop op zowel desktop, tablet als mobiel optimaal getoond wordt. De vormgeving van de webshop past zich automatisch aan aan de afmetingen van het scherm van het apparaat waar de website op wordt bekeken. Alle moderne browsers kunnen goed overweg met dit thema, oudere Internet Explorer browsers (IE 9 of ouder) kunnen er problemen mee ervaren.

Het thema Clear as Day schaalt mee op alle apparaten

Tip

Het thema Clear as Day en responsive websites in het algemeen kunnen niet goed overweg met tabellen omdat deze zich niet aanpassen aan je schermgrootte. Ben je al langer een gebruiker van Mijnwebwinkel, en gebruik je onverhoopt nog het Classic thema én wil je overstappen naar Clear as Day? Denk dan eens na over hoe je je pagina's kunt vormgeven zonder tabellen. Heb je hier wat hulp bij nodig? Geef ons dan even een seintje, we kijken graag met je mee.

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.