Wat zijn de tarieven voor Klarna?

Super fijn, zo'n bank die garant staat voor het risico dat je klant misschien niet kan of wil betalen. Voor die garantie worden wel kosten berekend. Alles daarover lees je hier.

Welk tarief / welke fee berekent Klarna?

Zoals elke betaalprovider rekent ook Klarna transactiekosten. Voor zowel GO, PRO en PREMIUM betaal je 1,19% per Nederlandse transactie. 

Het tarief geldt voor alle betaalwijzen, daarin maakt Klarna geen onderscheid. Je betaalt dus voor een iDEAL betaling een fee van 1,19%, maar ook voor creditcard betalingen én achteraf betalingen! 

En transacties buiten Nederland, wat kosten die?

Het percentage van 1,19% geldt voor transacties van Nederlandse klanten. Voor de andere landen waar Klarna actief is, geldt een tarief van 2,99%. We hebben het dan over Duitsland, Oostenrijk en Finland. Ook in overige landen kunnen klanten gebruik maken van Klarna. Omdat bijvoorbeeld 'achteraf betalen' voor hen niet beschikbaar is, is het tarief wat lager, namelijk 1,79%. Deze tarieven voor buitenlandse transacties blijven gelijk en gelden dus niet alleen voor het eerste jaar. 

Kan ik nog meer kosten verwachten?

Nee, noppes! Dit zijn de enige kosten die je maakt. All-in! Dus inclusief de garantie dat je daadwerkelijk wordt uitbetaald. Ook als klanten voor achteraf betalen kiezen. Je kunt de order dus met een gerust hart opsturen; Jij krijgt altijd je geld! Verder is er geen maandelijkse fee en hoef je niet te betalen voor uitbetalingen. Uitbetalingen gebeuren werkelijks zonder dat je hier extra geld voor betaalt. Ook is het betalen voor terugstorten verleden tijd. Ook dit is namelijk inbegrepen in de transactiekosten.

Kan ik transactiekosten in rekening brengen bij mijn klanten?

Nope, dat kan niet. Klarna staat voor Smoooth payments, zo min mogelijk stappen en hindernissen tijdens het shoppen. En zeg nu zelf: kosten betalen om te mogen afrekene maakt online shoppen helemaal niet leuker, toch? 

Wat als ik een order annuleer of een testorder plaats?

Dan betaal je voor deze order geen fee. Klarna berekent de fee alleen over de bedragen die je geïnd hebt. En innen doe je pas zodra je de bestelling naar je klant opstuurt. Voer dus gerust een testbestelling uit, dat kost je helemaal niets. Wel even je boekhouding in de gaten houden, hè ;-)