start direct

Hoe plaats ik een Facebook like-knop?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Like!

Je kunt een 'like-knop' voor de Facebookpagina van je webwinkel in je shop plaatsen. Heb je nog geen eigen pagina voor je webwinkel? Klik dan hier om er direct aan te maken. Je kunt alleen je bedrijfspagina koppelen aan de Likebox, je persoonlijke Facebookprofiel is niet te liken!

Om de like-knop een plek in je winkel te geven ga je naar Instellingen/Vormgeving/Indeling. Hier sleep je het element Facebook naar een vrije plaats in je winkel.

Instellingen

Na het plaatsen van de knop kun je direct de instellingen invoeren:

  • Facebook URL: dit is de URL van je pagina op Facebook. Gebruik alleen wat er achter Facebook.com staat. In het voorbeeld van onze pagina (www.facebook.com/mijnwebwinkel) nemen we alleen het dikgedrukte gedeelte mijnwebwinkel over. De URL vind je in de adresbalk van je browser.
  • Paginanaam: hier vul je in welke naam er bij de knop moet worden geplaatst. 
  • Kleurschema: het lichte schema ziet er beter uit op lichte pagina's, het donkere schema ziet er beter uit op donkere pagina's.

Door op 'toon preview' te klikken kun je zien hoe de knop eruit komt te zien. Druk op 'toepassen' om de instellingen op te slaan en de knop te plaatsen.