Ondernemen tijdens corona

Alle informatie over ondernemen in corona tijd op rij

De uitbraak van COVID-19 raakt iedereen. Op deze pagina bundelen we alle informatie rondom ondernemen tijdens de coronacrisis. Of je nu juist een eigen bedrijf wilt beginnen in crisistijd óf juist wilt kijken hoe je jouw (fysieke) business zo succesvol mogelijk kunt aanpassen aan de huidige situatie. 

schermafbeelding webshop

Start je eigen (online) onderneming

Waar fysieke winkels het moeilijk hebben, laten de ecommerce cijfers juist een positieve trend zien. Sinds corona is er wereldwijd al 69 miljard (!) meer uitgegeven dan verwacht. Mensen zitten veel thuis achter hun computer en shoppen steeds minder in de fysieke winkelstraat. Online liggen er dus veel kansen. 

Overweeg je om een eigen onderneming te starten? Wij hebben een handig business template voor je waarmee we je in 11 stappen op weg helpen naar je eigen onderneming. 

Download het business template

Van fysieke winkel naar webshop

Heb je een fysieke winkel maar verkoop je nog niet online? Dan is dit het perfecte moment om een webshop te starten. Een webshop is niet alleen handig nu minder mensen shoppen in de winkelstraat, maar heeft ook veel extra voordelen. Wat dacht je van de lage investering, 24/7 openingstijden en het vergroten van je afzetmarkt. En juist omdat offline contactmomenten schaarser worden, zijn steeds meer mensen online te vinden. 

Tip: Met de Mijnwebwinkel Kassa App worden je on- en offline voorraad automatisch gesynchroniseerd.

We schreven een handige, gratis gids: 'Van offline winkel naar online succesproduct'

Download de gids
Website POS landingspagina

Heb je al een eigen bedrijf en kun je een objectieve adviseur gebruiken die meekijkt naar je huidige situatie en de toekomst van je bedrijf? De KvK heeft een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet in het artikel:'
Wie helpt mijn bedrijf in crisistijd?'
.

Schermafbeelding webshop VanMariel

Afhaalmogelijkheden voor de horeca

Met pijn in het hart moesten horeca eigenaren hun geliefde restaurants opnieuw sluiten. Gelukkig schieten de toffe initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Van 3 gangen menu's voor thuis tot superdeluxe gourmetpakketten. Aan creativiteit geen gebrek. Overweeg jij ook om een afhaal- en of bezorgservice aan te bieden? Met Mijnwebwinkel bied je eenvoudig de mogelijkheid tot 'afhalen op locatie' én 'betalen bij afhalen'. 

Inspiratie nodig? Wijnbar Bij Dirk startte onlangs een webshop zodat mensen nu thuis hun eigen wijnproeverij kunnen organiseren.

Breid je productaanbod uit

Kijk eens of je je businessmodel kunt omgooien. Maak je normaalgesproken kleding? Kijk eens of je nu trendy mondkapjes kunt ontwerpen. Verkoop je kaarten? Kijk eens of je kaarten met een extra lieve boodschap kunt ontwerpen voor mensen die iemand missen. Zo blijft jouw bedrijf relevant tijdens de coronacrisis. 

Vanmariel.nl ontwerpt normaalgesproken postcards en stationary en biedt nu ook leuke mondkapjes. 

Schermafbeelding webshop Van Mariel
Support-Your-Salon

Contactberoep? Behoud je klanten en inkomsten

Ook als je een contactberoep heb, zoals kapper, masseur en schoonheidsspecialiste, zijn er mogelijkheden om je inkomsten te behouden. Denk aan het verkopen van ondersteunende producten zoals haarkleuring sets, of cadeaubonnen. 

Lees ook: 'Contactberoep? Behoud je klanten én inkomsten tijdens de coronacrisis'.

Naar het blog

Thuiswerken: zorg dat je productief blijft

Sinds Corona is het voor veel mensen de nieuwe norm geworden: thuiswerken. Veel webwinkeliers werken vanuit huis en waren hieraan dus al gewend. Maar, dit geldt voor lang niet iedereen. Juist nu het langer duurt, kan het lastig worden om je focus te blijven bewaren. Daarom is het belangrijk dat: 

  • Je zorgt voor een fijne werkplek
  • Niet vergeet om pauze te nemen
  • Prikkels zoveel mogelijk elimineert (denk aan pushmeldingen op je telefoon)
  • Pyamadagen vermijdt (hoe verleidelijk ook ;-))

Meer weten? Lees 'Thuiswerken: 8 handige tips!'

Thuiswerken
Productiviteitstools Google Keep

Maak gebruik van productiviteitstools

Een tip die aansluit bij de vorige, is om gebruik te maken van productiviteitstools. Van to do's & checklists tot apps om je concentratie en gezondheid te verbeteren. Wij zetten maar liefst 27 (!) efficiënte tools voor je op een rijtje. 

Download de gids

Overweeg je een eigen onderneming te starten?

Bekijk onze webshop pakketten

Naar de pakketten

De Ondernemer interviewde 4 ondernemers die juist nú een nieuw bedrijf zijn gestart. Lees het artikel hier.