Je webwinkel vormgeven

10 hoofdstukken • 361 keer gelezen

Hoofdstuk 9

Je huisstijl doorvoeren

Voor een professionele uitstraling is het slim om je huisstijl in alle uitingen door te voeren. Denk naast je webwinkel bijvoorbeeld aan je facturen, je visitekaartjes en de uitstraling van je stand wanneer je op een beurs staat.

Een favicon is het icoontje dat in de adresbalk van je webbrowser verschijnt wanneer iemand je website opent. Door een favicon in te stellen maak je je webwinkel herkenbaar in iemands bookmarks. Maak eenvoudig je eigen favicon en ga naar Instellingen/Vormgeving/Template instellingen 'Gehele website' om je favicon in te stellen.

Het favicon icoontje in de webbrowser.

Voor een professionele uitstraling, voer je je huisstijl ook door in de opmaak van je facturen. Ga in de beheeromgeving naar Instellingen/Vormgeving/Factuurindeling om de achtergrond van je factuur te kiezen en om je logo op facturen plaatsen. 

Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere plekken waar je jouw huisstijl kunt doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, de vormgeving van je nieuwsbrief en je stand tijdens een beurs. Maar ook aan producten die je zelf hebt gemaakt en een kenmerk wilt meegeven. 

Augusta Wind kenmerkt haar handgemaakte tassen met een stempel.

Volgend hoofdstuk