Hoe bedenk je een goede bedrijfsnaam?

Of begin direct je webshop..

Hij moet mooi zijn, gemakkelijk te onthouden, nieuwsgierig maken én als het even kan voldoen aan de verwachting. We hebben het over dé perfecte bedrijfsnaam! Het is best een klus om de juiste bedrijfsnaam te bedenken die - als het even kan - jaren mee kan. Waar let je op?

Zorg ervoor dat je weet wat je gaat verkopen, aan wie, hoe, waarom en wat je kernwaarden van je bedrijf zijn. Op deze 'vaste elementen' van je bedrijf kun je door om een goede naam te bedenken. Dus, brainstormen maar! Na je brainstorm kun je woorden kiezen die je het meest aanspreken. Hou hierbij rekening met het volgende: 
 

Positief

Bestaande woorden roepen al snel associaties op. Dus is het slim positieve woorden te kiezen. Hier vind je een lijstje positieve (Engelstalige) woorden. 

Simpel

Liever kort en krachtig, dan verwarrend en langdradig. Kies daarom een naam van bijvoorbeeld twee of drie lettergrepen. 

Tijdloos

Een naam die je jaren wilt gebruiken moet tijdloos zijn. Gebruik daarom liever geen trendwoorden zoals hot, hip, & co, enzo, cute, sparkle. 

Test je bedrijfsnaam

Oke, nu je een aantal optie(s) voor een bedrijfsnaam hebt is het slim eens te testen bij de doelgroep. Natuurlijk is het handig als ook zij je naam mooi vinden! Vraag een paar mensen eens mee te kijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

MyOnlineStore Moswand kantoor
Plannen webwinkel Mijnwebwinkel

Geen moeilijkheden in je bedrijfsnaam

Zorg ervoor dat je kiest voor een gemakkelijke bedrijfsnaam. In uitspraak, maar vooral ook in spelling! Als je klanten je bedrijfsnaam niet kunnen spellen, ben je ook minder makkelijk vindbaar in zoekmachines. Pas dus op met woordspelingen, samenstellingen of moeilijke (Engelse) woorden. 

Vergeet niet om in the end gewoon je gevoel te volgen. Beter dan wie dan ook, heb jij voor ogen wat je wilt bereiken met je bedrijf. Natuurlijk is feedback van anderen welkom en helpt het de juiste keuze te maken, maar uiteindelijk moet jij het doen met die bedrijfsnaam. Ben dus niet bang om de keuze te maken, ook al wijkt die misschien net af van wat anderen mooi vinden. 

Klaar om jouw shop te beginnen?

Begin je webwinkel