Je webwinkel vormgeven

10 hoofdstukken • 361 keer gelezen

Hoofdstuk 6

Een slideshow in je webwinkel plaatsen

Een slideshow is een handige manier om aanbiedingen extra onder de aandacht te brengen of sfeerbeelden van je producten te tonen.

Zet je producten in de spotlight met een fotoslider

Meestal worden er minimaal drie afbeeldingen gebruikt in een slider. Naast het uploaden van eigen slideshow afbeeldingen, kun je ook aanbiedingen, meest verkochte producten of geselecteerde producten tonen in je slideshow. Probeer ervoor te zorgen dat je verschillende foto’s gebruikt die bij elkaar passen, bijvoorbeeld door één stijl van fotograferen of kleurgebruik. Zo behoud je eenheid in je webwinkel. 

Vervolgens is het belangrijk dat de afbeeldingen voor je slideshow allemaal dezelfde afmeting hebben. Zorg ervoor dat je afbeelding minimaal 2200 pixels breed is. Bekijk voor de hoogte wat mooi past bij jouw shop.

Via de website www.fotor.com kan je gemakkelijk het formaat van je foto bepalen. Ga naar de website, klik op ‘edit’ en importeer je afbeelding via de knop 'import'. Klik vervolgens op ‘crop’ om de afmeting van de afbeelding aan te passen. 

Ga in de beheeromgeving naar Instellingen/Slideshow. Het is mogelijk om de slideshow bovenaan tussen de paginaheader en pagina-inhoud te tonen of juist onder of boven de pagina-inhoud.

Hulp nodig bij het maken van een slideshow? Bekijk de video 'een schitterende slideshow maak je zo' en lees het bijbehorende blog. Ook kun je via het support item bekijken hoe je een slideshow in je webwinkel plaatst

Volgend hoofdstuk