26 januari 2016

Update: Slideshow over volle breedte van je webshop!

Lotte van der Zanden
Marketing | Mijnwebwinkel

Leuk nieuws: de slideshow heeft er een extra optie bij! Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om een slideshow te maken over de volledige breedte van je pagina. Zo kun je het beeld in jouw webwinkel nóg meer laten knallen. Lees gauw verder hoe je dit kunt doen!

Een slideshow plaatsen is natuurlijk niks nieuws en doe je nog altijd in de beheeromgeving via Instellingen / Slideshow. Wat wél nieuw is, is dat er bij het positioneren van een slideshow een extra optie bij is gekomen. Je kunt er nu voor kiezen om de slideshow over de volledige breedte van je webwinkel te tonen direct onder de header. Wanneer je via Inhoud / Pagina's je slideshow aan een pagina koppelt, kies je bij positie 'Tussen de pagina-header en de pagina-inhoud' 

In het bovenstaande voorbeeld hebben we de header en headerbalk ingeschakeld. Deze zullen op elke pagina getoond worden. De slideshow hebben we daarentegen specifiek aan de homepage gekoppeld. Dit betekent dat je (indien gewenst) aan elke pagina een andere slideshow (of stilstaande afbeelding) kunt toevoegen.  

  • Het is mogelijk om elke slide naar een andere pagina te laten linken.
  • Maak afbeeldingen met een breedte van 2200 pixels voor een optimale weergave.
  • Zorg ervoor dat bij een slideshow alle slides even hoog zijn zodat het beeld niet verspringt tijdens het sliden.
  • Wil je geen slideshow over de volledige breedte maar een stilstaande afbeelding? Voeg dan 1 afbeelding toe en zet de navigatie van de slideshow uit.

We zijn heel benieuwd wat voor moois je met deze functie gaat maken. Laat je in een reactie hieronder weten waar we het resultaat kunnen vinden? :)

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.