Uitgelicht
29 oktober 2015

Uitgelicht: Twindustrial

Inge Muijshondt
Marketing | Mijnwebwinkel

Voorjaar 2013: Micha zocht een paar industriële lampen voor de kapsalon van zijn vrouw, maar deze waren amper te vinden. Bovendien waren alle lampen díe hij vond niet goed en veilig. Daarom kocht hij zelf een aantal oude lampen, maakte ze klaar en verkocht een deel ervan. Zijn broer Joey zag hoe snel dit ging en kwam met het idee om samen een webwinkel te beginnen.

De naam Twindustrial zegt het eigenlijk al: we zijn een tweeling die oude, industriële spullen verkoopt. Voornamelijk interieurproducten voor in huis, horecagelegenheden, kantoren etc. Al onze spullen zijn authentiek en dus geen reproductie. De landen waar de spullen vandaan komen, zijn: België, Frankrijk en een gedeelte van onze lampen komt uit Hongarije en Tsjechië.

Naast Twindustrial werken we allebei in ploegendienst in de metaalsector, waardoor we het perfect kunnen combineren.

Een hele lang weg... Allereerst moeten we op zoek naar de spullen. Je kunt deze niet uit een boekje bestellen of laten maken. We hebben in de afgelopen 2 jaar een netwerk van handelaren opgebouwd die ons wekelijks hun nieuwe aanbod aanbieden per mail of telefoon. Daarnaast gaan we zelf meerdere keren per maand naar België en Frankrijk om daar markten en handelaren te bezoeken. Als we dan mooie spullen gevonden hebben, kopen we ze vaak in de staat zoals ze als laatst gebruikt zijn. Dat betekent dat het item nog vuil en niet gebruiksklaar is.

De lampen die we verkopen, halen we eerst helemaal uit elkaar, maken we schoon en bedraden we opnieuw. Ook gaat er een nieuwe fitting in. De meubels worden schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Na al deze handelingen zetten we de spullen op de foto in onze eigen studio, die een onderdeel is van de loods waar we onze producten verkopen. De artikelen meten we en voorzien we van een artikelnummer. Als laatste zetten we de artikelen online op onze webwinkel en kunnen ze verkocht worden.

Twindustrial.nl, onze fysieke winkel en onze shop-in-shop in Loods5 is een combinatie die voor ons het beste werkt. Zo kunnen we steeds meer service leveren in een groot deel van Nederland, en steeds meer ook buiten Nederland.

De site is het middelpunt van ons bedrijf en vanuit daar kunnen we in combinatie met social media laten zien wat voor producten we hebben. Klanten kunnen vervolgens zelf de keuze maken of zij hun gewenste product op de site bestellen of naar onze winkel of shop-in-shop komen om het product in het echt te bekijken en wellicht te kopen.

Twindustrial.nl, onze fysieke winkel en onze shop-in-shop in Loods5 is een combinatie die voor ons het beste werkt.

Toen we een half jaar bezig waren met Twindustrial hebben we de afspraak gemaakt om er drie jaar vol voor te gaan en al het geld wat we met Twindustrial verdienen terug in het bedrijf te stoppen. Na deze drie jaar gaan we kijken hoe we ervoor staan en of we onze doelen gehaald hebben. Eén van de doelen is dat we volledig voor Twindustrial willen gaan werken. En deze doelstelling gaan we zeker halen!

Verder hebben we als ambities om wereldwijd onze producten te verkopen en nog meer mooie authentieke spullen te vinden :). En vooral dat we nog meer mensen blij kunnen maken met onze producten.

Eén van de doelen is dat we volledig voor Twindustrial willen gaan werken. En deze doelstelling gaan we zeker halen!

Als tip zouden we willen geven: gewoon beginnen! Ben niet te lang bezig met het bedenken van iets, maar doe het gewoon!

Joey en Micha maakten hun winkel met Mijnwebwinkel

Begin de jouwe!

Start gratis je webshop

Jouw webwinkel uitgelicht?
Stuur je suggestie naar marketing@mijnwebwinkel.nl en wie weet zie je jouw winkel hier binnenkort terug :)

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.