Uitgelicht: met Marjet

25 februari 2016

Lotte van der Zanden
Marketing | Mijnwebwinkel

De webwinkel van Marjet is er een om hebberig van te worden: hier vind je de mooiste kaartjes en posters. En het leuke is: ze zijn allemaal handgemaakt! Maak kennis met het gezicht achter Met Marjet'.

Met Marjet is de overkoepelende naam voor mijn ontwerpstudio met als specialiteiten art direction, artwork, handlettering, stationery design en branding design. Hier ben ik in 2007 mee begonnen en een paar weken geleden is mijn shop Metmarjet.com live gegaan. Dit is mijn plekje op het web waar ik eigen werk presenteer en mijn lievelingskaarten en prints verkoop.

Vroeger had ik een kist onder mijn bed, vol met uitgeknipte letters en kleurtjes. Ik won alle kleurwedstrijden waar ik aan mee deed. Ik had op dat moment geen idee waar ik mee bezig was en wat ik er mee moest, maar dit was het begin :)

Ik ben ooit begonnen met Vormgeving ruimtelijke presentatie en communicatie op Nimeto Utrecht. Daarna heb ik Grafisch Ontwerp & Typografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten gestudeerd. Uiteindelijk viel mijn passie voor ontwerp en typografie samen in een specialistische ontwerpstudio met een sprekende persoonlijke stijl en betrokkenheid bij het ontwikkelen van het concept.

Ik wil wat moois bieden voor speciale momenten die aandacht verdienen. Ik verkoop producten die ik zelf ook graag wil hebben, die ik mis in de markt. Een goed en karakteristiek ontwerp met een mooie boodschap.

Ik droomde al heel lang van een eigen webwinkel! Met mijn ontwerpen bereikte ik maar een kleine groep, want mensen hebben niet elke maand een nieuw logo of bruiloftkaarten nodig. Toen mijn agenda continu bomvol zat en de vraag naar mijn werk maar bleef komen, heb ik de knoop doorgehakt om mijn online winkeltje te openen om meer mensen te kunnen bereiken. 

Destijds ben ik begonnen met een website op basis van een standaard template. Erg makkelijk natuurlijk, maar ik miste hierin ruimte voor eigen creativiteit. Mijn tweede website was maatwerk met alle vrijheid qua functionaliteiten, maar helaas te ingewikkeld om zelf te onderhouden, laat staan om er een eigen webwinkel in te beheren. Toen ik Mijnwebwinkel tegenkwam, was ik er snel uit dat dit het syteem was waar ik naar zocht.

Een werkplek wordt voor mij een fijne plek door veel natuurlijk licht, ruimtelijkheid, rust en warmte. Ik voel me het meest thuis op een plek met natuurlijke materialen, een goede playlist, kalligrafiepen, zwarte fineliner, een pot goede inkt en een kladblok van goedkoop wit papier. En natuurlijk mogen mijn MacBook en een warme latte niet ontbreken ;-)

"Een werkplek wordt voor mij een fijne plek door veel natuurlijk licht, ruimtelijkheid, rust en warmte."

Mooie dingen maken is mijn grootste passie. Een goed ontwerp is in mijn ogen meer dan alleen maar mooi. Een goed ontwerp is vakkundig, doordacht, uniek & persoonlijk. Mijn werk is pas af wanneer het bij de juiste mensen terecht komt en een bepaalde emotie losmaakt. Ik hoop met mijn ontwerpen en quotes ook mensen te inspireren.

Het mooie aan mijn werk is dat ik een verhaal kan verbeelden. Hierdoor wordt de boodschap versterkt. Het ontmoeten van verschilende mensen en hun verhalen vertalen naar beeld maakt mijn werk zo leuk en interessant.

Poeh, lastig! Creativiteit valt niet te plannen en ik werk daardoor totaal onregelmatig. Voornamelijk voor mijn klanten blijf ik proberen om meer structuur te krijgen in mijn werkdagen, maar dat valt als creatieveling niet mee. Al met al ben ik (meestal meer dan) fulltime bezig voor Met Marjet.

Mijn tip voor toekomstige winkeliers: Begin met goede fotografie van je producten en bouw daar je webshop omheen. Zo houd je het clean en komt de focus op je producten te liggen.

Marjet maakte haar shop met Mijnwebwinkel

Begin de jouwe!

Start gratis je winkel

Jouw webwinkel uitgelicht?
Stuur je suggestie naar marketing@mijnwebwinkel.nl en wie weet zie je jouw winkel hier binnenkort terug :)