09 april 2020

Toch verkopen op Koningsdag? Start in no-time je eigen online kraam!

Koningsmarkt #Koningsdag #onlinekraam
Faya Pijpers
Marketing | Mijnwebwinkel

Door het coronavirus kunnen de bekende Koningsmarkten helaas niet doorgaan en daarom geven we je tips voor een eigen online kraam! In slechts een paar stappen zet jij je eigen basic webwinkel op waar je jouw items gemakkelijk kunt verkopen.

Wij zouden Mijnwebwinkel niet zijn als we geen toffe actie voor je in petto hebben. Om je te helpen met je online kraam kun je een gratis GO-shop aanmaken waarbij het product limiet van 10 is verhoogd naar 50! Wil je direct serieus aan de slag, dan kun je tegen 10% korting op je eerste jaarabonnement een PRO of PREMIUM webwinkel beginnen. Deze actie geldt tot en met 30 april en alleen via deze link.

Let op, je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om een webwinkel te starten. Ben je jonger dan 18 jaar, dan moet de webwinkel op naam van een van je ouders staan.

Heb je zelf spullen in elkaar geknutseld voor Koningsdag? Of heb je je zolder opgeruimd tijdens quarantaine? Dan kun je deze producten perfect verkopen voor je webwinkel. Tip: start met producten die een waarde van minimaal 10 euro hebben. Heb je meerdere items die per stuk minder waard zijn maar die wel goed bij elkaar passen, dan kun je ervoor kiezen om deze als bundel te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een set van drie boeken, een servies van meerdere stuks of een aantal bordspellen bij elkaar.

Tijd om al je producten op de foto te zetten. Tegenwoordig zijn de meeste telefoons voorzien van een hoge kwaliteit camera. Je kunt deze dus prima gebruiken voor productfoto’s in je webwinkel! Zorg ervoor dat het product goed weergegeven wordt. Zet het product in de buurt van een raam zodat je genoeg licht hebt en gebruik een neutrale achtergrond. Hoe duidelijker de foto’s het product weergeven, hoe groter de kans dat je het verkoopt.

Nu je je ‘assortiment’ en bijbehorende foto’s hebt kun je producten in je webshop gaan plaatsen. Dit kan via Inhoud/Artikelen. Je kunt hier een omschrijving van het product toevoegen (zoals het formaat), je voorraad (waarschijnlijk 1) en de bijbehorende prijs.

Op een normale Koningsmarkt hoef je natuurlijk helemaal niet te denken aan algemene voorwaarden. Bij een webwinkel zijn er wel een aantal regels waar je je aan moet houden, maar schrik niet! We hebben standaard templates voor je klaarstaan waarmee je in no-time voldoet aan de juiste regels. Zolang je je online kraam hobbymatig gebruikt hoef je je niet in te schrijven voor de Kamer van Koophandel. Zorg er dan voor dat je geen btw rekent in je webwinkel. De btw-instellingen vind je via Online bestellen/Btw & Prijsweergave. Wil je na Koningsdag verder met je webwinkel, bekijk dan goed of je een KvK inschrijving nodig hebt. 

De algemene voorwaarden kun je invoeren via Online bestellen/Juridisch.

De betaalopties die je in dit geval het beste kunt kiezen zijn ‘betalen via factuur’ en ‘vooraf overmaken’. Deze opties zitten standaard in het systeem verwerkt en werken dus meteen. Deze betaalopties kun je instellen via Online bestellen/Betaalmethode. Wil je dat klanten het product kunnen komen ophalen en pas aan je deur betalen? Vink dan ook ‘Betalen bij afhalen’ aan.

Je kunt zelf kiezen of je wel of niet verzendkosten in rekening brengt. De standaard prijzen van PostNL zijn €4,50 voor een brievenbuspakketje en €7,25 voor pakketpost. Wij raden je aan om één bedrag te hanteren voor iedere bestelling, bijvoorbeeld €4,95. Je kunt dit bedrag invoeren bij Online bestellen/Verzendopties/Tarieven tabel. Je kunt er ook voor kiezen om bestellingen gratis te laten afhalen bij jou thuis. Als je dit wilt aanbieden, klik dan bij Online bestellen/Verzendopties/Algemene opties op ‘Afhalen aanbieden’ en voer je adres in.

Is je online kraam klaar? Promoten maar! Deel de link in je groepsapps, bij familie, op social media, zeg het voort. Op 27 april publiceren we een pagina met daarop alle deelnemende shops per provincie. Heel veel succes met verkopen!

Op 31 mei wordt het productlimiet van 50 voor gratis GO-shops teruggezet naar 10.

De digitale kleedjesmarkt

Van vrijmarkt naar online kraam, zet in no-time je eigen webwinkel op.

Gratis starten
Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.