Maak heel eenvoudig je eigen logo!‏

Logocreator.PNG

Het is mogelijk om slechts in een paar klikken je eigen logo te ontwerpen! Dus ook als vormgeving niet jouw sterkste punt is, kun je toch een professioneel logo maken.

Ga in de beheeromgeving naar Instellingen/Vormgeving/Logomaker.

Stap 1. Kleurenschema

Kies hier een kleurenschema dat je aanspreekt. Je kunt deze kleuren later handmatig naar de gewenste kleur aanpassen door op het desbetreffende element te klikken. 

Stap 2. Winkelnaam + onderschrift

Zoals de naam al zegt, vul je bij ‘winkelnaam’ de naam van je shop in. Als onderschrift kun je (eventueel) een pay-off plaatsen. Dit is een kort zinnetje dat zegt waar je merk voor staat.

Stap 3. Afbeelding + achtergrond

Vul een Engelstalige zoekterm in en klik vervolgens op het vergrootglaasje. Ook kun je de kleur van de achtergrond naar wens aanpassen. Indien je deze transparant laat, wordt de huidige kleur van je pagina automatisch overgenomen. 

Stap 4. Header maken

Als je tevreden bent met je logo, wil je hem natuurlijk meteen gebruiken in je shop. Klik hiervoor op de groene button ‘logo opslaan en header maken’. Vervolgens kun je de uitlijning, witruimte en gewenste hoogte bepalen. De logomaker houdt zelf rekening met de breedte die voor je staat ingesteld.

Tips

  • Pas de kleur en het lettertype aan door op een element te klikken
  • Verplaats de elementen (de afbeelding, winkelnaam en onderschrift) heel nauwkeurig met de pijltoetsen
  • Klik een element aan en het komt automatisch op de voorgrond te staan
  • Pas de grootte van de elementen aan door erop te staan en de hoekjes te verslepen
  • Sla je huidige logo eerst ergens op. Ben je toch niet tevreden met je logo vanuit de logomaker, dan kun je deze altijd opnieuw toevoegen
  • Download je gemaakte creatie ook voor andere uitingen zoals visitekaartjes of je beursstand 

Veel plezier met het maken van een (nieuw) logo! We zijn erg benieuwd naar jullie resultaten :)