22 april 2020

Mijnwebwinkel Home Office: zó werken wij thuis

Over ons Izzy
Izzy van Uden
Content marketeer | Mijnwebwinkel

Een groot deel van ons land is momenteel thuis; thuiswerken, thuis leren, thuis sporten, thuis thuis thuis! Ook bij Mijnwebwinkel houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM, daarom werken ook wij thuis. We laten je graag zien hoe we dat doen! In dit blog vind je thuiswerktips van zes Mijnwebwinkel toppers en lees je wat zij van het thuiswerken vinden.

Merel - Customer Care

Thuiswerken is leuk, want: 'Het fijnste aan thuiswerken is dat de reistijd-stress niet bestaat, ik rustiger aan kan doen in de ochtenden, we enorm op tijd aan tafel zitten (of aan de borrel met de buurvrouw - op gepaste afstand-) en dat ik tussendoor even een wasje kan aanzetten (niet leuk, wel handig)’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘Ik mis de verbinding en de goede live gesprekken met collega’s en onze gezamenlijke lunches.’

Thuiswerktip: ‘Beetje de inkoppertjes maar ze werken wel: een dagritme helpt, kleed jezelf aan, eet op vaste tijden, en wees vooral lief voor jezelf en voor een ander.’

Favoriete webwinkel: ‘Studio Schatkist vind ik een hele leuke webwinkel. De frisse kleuren en mooie afbeeldingen, maakt dat deze winkel een van mijn favorieten is.’

Hanneke - Brand Manager

Thuiswerken is leuk, want: ‘24/7 met Mollie (de hond) doorbrengen (wat zij nog véél leuker vindt dan ik). Ook dat je vrijer je tijd kunt indelen op een dag.’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘Niet verrassend, maar collega’s! Het is echt wennen minder met elkaar te kunnen buurten.’ 

Thuiswerktip: ‘Gebruik je strijkplank als stabureau.’

Favoriete webwinkel: ‘Ik hou zooo van mooi servies, dus Archive Studio is zeker een favoriet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Malou Paul Jewellery.’

 

Carlo - Frontend Developer

Thuiswerken is leuk, want: ‘Het grootste voordeel aan thuiswerken is het gebrek aan de anderhalf uur reistijd, daarnaast is de lekkere koffie thuis ook een voordeel.’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘Het grootste gemis is voor mij is zonder twijfel de borrel op vrijdag. Ter vervanging doen we een remote borrel, maar het is toch moeilijk om een pizza te delen over het internet.’

Thuiswerktip: ‘De tip die ik mee wil geven is: Vergeet niet met elkaar te kletsen! Bel elkaar eens zonder reden, drink samen een kop koffie en klets even bij over het leven.’

Favoriete webwinkel: ‘Een van de winkels van mijn coole collega’s: Bad Decision Works, Linje of VanFaya.’

Inge - Content Marketeer

Thuiswerken is leuk, want: ‘Ik kan op tijd beginnen en daardoor lekker op tijd klaar zijn. Ik woon vlakbij een natuurgebied en ben nu een stuk meer buiten te vinden. Ook neem ik uitgebreider de tijd om tussen de middag en ’s ochtends een lekkere gezonde maaltijd voor mezelf te bereiden.’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘We moeten de gezelligheid met collega’s, gezamenlijke lunches en vrijmibo missen.’

Thuiswerktip: ‘Doe wat je ook doet als je naar kantoor gaat: zet een wekker, kleed je fatsoenlijk aan (oké make-up overslaan mag ;-)) en ga af en toe naar buiten.'

Favoriete webwinkel:Winkeltje van Anne. Hier vind je kaartjes die perfect zijn om nu te versturen naar mensen die je niet kunt/mag zien.’

Henk - Frontend Developer

Thuiswerken is leuk, want: ‘Tijdens pauzes kun je tijd besteden aan je eigen hobby’s omdat je alle spullen meteen bij de hand hebt.’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘je bent langzaam aan je ping pong skills aan het verliezen doordat je niet meer oefent.’

Thuiswerktip: ‘Richt een vaste plek in je huis in als werkplek (dit kan ook een vaste hoek ofzo zijn), zo houdt je ook fysiek werk en vrije tijd nog een beetje gescheiden.’

Favoriete webwinkel: ‘Modular Synthesizers, een topwinkel voor synthesizerfreaks!’

Faya - Online Marketeer

Thuiswerken is leuk, want: ‘Ik woon dicht bij de Waal (Nijmegen) in de buurt, dus ik vind het leuk om in de pauze daar een rondje te lopen met een podcast op. Vooral nu het zo’n mooi weer is!’

Thuiswerken is niet leuk, want: ‘Ik zit nu de hele dag in hetzelfde huis, dus ook als ik een dag niet hoef te werken zit ik op dezelfde plek. Als ik na een werkdag klaar ben heb ik daardoor een minder voldaan gevoel dan wanneer ik mijn werkplek fysiek achter me laat’

Thuiswerktip: ‘Haal niet te veel snacks in huis, je koelkast staat nu akelig dichtbij….’

Favoriete webwinkel: ‘Ik vind de items van conceptstore Nanaas prachtig! En natuurlijk mijn eigen webwinkel Van Faya en die van mijn collega’s Linje en Bad Decision Works!

Heb jij goede tips om het thuiswerken en je home office nog fijner te maken? Laat het vooral aan ons weten!

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.