Contactberoep? Behoud je klanten en inkomsten tijdens de coronacrisis

Ondernemen-Corona-crisis-Header-Mijnwebwinkel.jpg

Al een aantal maanden is de wereld in de ban van COVID-19. Voor Nederland betekent het dat veel bedrijven al 5 weken stilliggen. En voor mensen met een contactberoep zal dat minstens voor de komende 4 weken zo blijven. We begrijpen dat dit veel zorgen met zich meebrengt. Toch is er ook een positieve kant: we zien allerlei nieuwe, creatieve initiatieven ontstaan. In dit blog zetten we manieren om inkomsten te genereren en contact te houden met je cliënten tijdens de coronacrisis voor je op een rijtje.

De overheid maakte tijdens de persconferentie van 28 april bekend dat mensen met een contactberoep (denk daarbij aan masseurs, kappers, nagelstylisten, pedicures etc.) hun vak tot tenminste 19 mei niet mogen uitoefenen.

Begin een webshop

Wij zagen de afgelopen weken een enorme toename van mensen met een contactberoep die een webshop startten. Waarvan een aantal nu al met groot succes! Met een webshop zorg je voor een inkomstenbron én behoud je de binding met je cliënten zolang zij niet langs kunnen komen. Onderstaande initiatieven zijn hier een mooi voorbeeld van. 

Veel massagepraktijken genereren met de verkopen van massage-gerelateerde producten zoals massage olie toch inkomsten gedurende de coronacrisis

1. Verkoop ondersteunende producten

Kijk eens of je de producten die je normaliter gebruikt, aan je klanten kunt verkopen. Als kapper kun je denken aan een gepersonaliseerd kleurpakket voor thuis. Run je een massagesalon, denk dan aan massage- en wellness producten voor thuis. Heb je een nagelstudio, verkoop dan een onderhoudskit zodat je klanten hun nagels thuis zelf bij kunnen werken. Zo laat je zien aan klanten dat je met hen meedenkt en service biedt. Zelf behoudt je (een gedeelte van) je inkomsten.

Je kunt deze producten op afspraak aanbieden, maar de veiligste manier is via je eigen webshop. Op deze manier hoeven klanten niet bij je langs te komen. Ook is een webshop de perfecte manier voor upsell; biedt 10% korting op de volgende bestelling en de kans op een herhaalaankoop is groot.

Kapsalon Hairz uit Veghel biedt nu een gepersonaliseerd kleurpakket voor thuis

2. Cadeaubonnen

Een manier om geld te verdienen terwijl je niet aan het werk bent, is met de verkoop van cadeaubonnen. Laat je cliënten een cadeaubon of strippenkaart aanschaffen en zet er 10% extra of een gratis behandeling bovenop voor als mensen de bon straks weer in kunnen wisselen. De kans is groot dat je klanten dit willen doen om je te ondersteunen. 

TIP: Heb je een kapsalon? Meld je dan aan voor het initiatief Support your Salon

Via het initiatief 'Support your Salon' kunnen bezoekers een waardebon kopen om hun kapper te ondersteunen

3. Blijf waarde bieden

Kijk eens of je waarde kunt blijven bieden aan je klanten. Naast het aanbieden van producten voor thuis (zie de tip hierboven), kun je ook op andere manieren jouw waarde laten zien. Denk aan:

  • Masseurs: een lijst met de fijnste yoga- en meditatieoefeningen, voorbeelden van hoe je zelf triggerpoints behandelt of een zelfgemaakte yoga-video.
  • Kappers: DIY-video's je haren kleuren, invlechten, hair hacks die je niet mag missen.
  • Schoonheidsspecialist: make-up tutorials, zo maak je een gezichtsmasker met producten die je in huis hebt.

Zo blijf je top of mind bij je klanten en laat je zien dat jij expert bent in jouw vakgebied. Geloof maar dat ze straks als eerste bij je op de stoep staan als het weer kan!

4. Offline betalingen ontvangen

Bied meerwaarde aan je klanten met behulp van Point of Sale. Met een PRO of PREMIUM pakket kun je maandelijks de Kassa App aan én uitzetten, waarmee je eenvoudig offline betalingen kunt ontvangen. Je hoeft geen Tikkies meer te sturen, maar komt professioneel voor de dag. Koppel je eigen pin terminal of bestel 'm heel handig via onze partners. Je on- en offline voorraad zijn automatisch gekoppeld. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over onduidelijke voorraad als je in je fysieke salon iets verkoopt, of andersom.

Op mijnwebwinkel.nl/pos lees je alles over de Kassa App. 

Tot slot: een webshop bijhouden kost veel tijd, dus overweeg goed of je er aan wilt beginnen. Tegelijkertijd is het een perfecte manier om doorlopend extra inkomsten te genereren. Niet alleen nu, maar ook als je straks je beroep weer mag uitoefenen.

Laagdrempelig starten?

Begin een gratis Trial of ga voor een PRO-abonnement met je eigen domeinnaam. Wil je het helemaal in een keer goed doen? Met ons PREMIUM pakket heb je alle mogelijkheden om je webshop zo in te richten als jij wil. Wil je gebruik maken van de Kassa App? Sluit dan een PRO of PREMIUM-abbonement af.

Even rustig de mogelijkheden vergelijken? Bekijk onze pakkettenpagina.

Wil je kijken of een Mijnwebwinkel shop iets voor je is?

Ontdek het met een gratis trial!

Begin je webwinkel