02 januari 2020

10 redenen waarom je een webshop zou moeten starten in 2020

Inge Muijshondt
Online Marketeer | Mijnwebwinkel

Het nieuwe jaar is van start en voor veel mensen voelt dit als een nieuw begin: 366 lege pagina’s om je wensen uit te laten komen en (nieuwe) doelen te stellen. Social media staat er vol mee en wat we veel zien is dat mensen hun dromen willen najagen en meer vrijheid willen. Een perfecte manier om deze droom te realiseren is je eigen webshop.

Ga 2020 goed van start. Maak gelijk je webshop aan.

De e-commerce sector heeft in 2019 een omzet behaald van bijna 26 miljard euro: de hoogste omzet ooit. Volgens het ING Economisch Bureau zal dat record in 2020 weer worden verbroken. Verwacht wordt dat de omzet van webwinkels in 2020 met 12% toeneemt. Volop kansen voor jouw nieuwe onderneming dus!

Bron: Emerce

Hoe vaak hoor je het niet in je omgeving: mensen die niet helemaal happy zijn met hun (loondienst) baan. Met een webshop kun je eindelijk doen wat je leuk vindt. Je bepaalt zelf welke producten je verkoopt en welke taken je doet of uitbesteedt. Zo creëer je jouw ideale droombaan.

Winkeltje van anne Anne

Anne voor een wand met haar eigen ontworpen kaarten

Overweeg je een eigen webshop te starten, dan kan dat eenvoudig naast je (fulltime) baan. Als het goed begint te lopen kun je overwegen om minder te gaan werken bij je andere baan, of uiteindelijk zelfs om fulltime je shop te runnen. Zoals bijvoorbeeld IMAKIN, Winkeltje van Anne en Bag to the Future.

Met een eigen webshop ben je volledig vrij om je tijd in te delen. Geen 9-17 kantoorbaan, maar werken wanneer dit jou uitkomt en je op je productiefst bent. Als je in de zomer zin hebt om een keer om 8 uur te beginnen en om 15 uur van de zon te genieten, dan kan dat. Andersom kun je ook een keer extra uren maken als het nodig is. Niemand aan wie je verantwoording af hoeft te leggen of met wie je rekening hoeft te houden.

Heb je kinderen? Een webshop is perfect te combineren met het moederschap. Ga aan de slag als de kids op bed liggen of breng de pakketjes weg in de tijd dat de kinderen naar school zijn. Heb je overdag een keer iets waar je bij moet zijn? Dan heb je de flexibiliteit om de verloren tijd in de avonden of in het weekend in te halen.

Richt thuis een fijne kamer in tot stijlvolle home-office of kies ervoor om buiten de deur te werken. Er bestaan volop flexplek initiatieven waar je met andere creatieven kunt werken, bijvoorbeeld de female co-working spaces van Hashtag Workmode. Met een eigen webshop bepaal je helemaal zelf waar jij het liefste werkt. Als je het goed regelt heb je met een webshop zelfs de mogelijkheid om je business vanuit het buitenland te runnen.

Een webshop zet je snel en goedkoop op. Bij sommige webshop software aanbieders zoals Mijnwebwinkel kun je zelfs een gratis winkel starten. Daarnaast zijn de opstartkosten laag: je hoeft geen huur te betalen voor een fysiek pand en je kunt beginnen met een kleine voorraad. Op het moment dat je verkopen beginnen te lopen kun je jouw voorraad dan uitbreiden.

Als je al een fysieke winkel hebt is een webshop ernaast een perfecte extra inkomstenbron. On- en offline kunnen elkaar namelijk enorm versterken. Door online je producten te verkopen bereik je een groter publiek en kun je je klantenbestand flink uitbreiden. Je kunt je assortiment onder de aandacht brengen bij mensen die verder weg wonen en niet snel in je fysieke winkel terecht zouden komen. Ook is een groot voordeel van webshops dat ze 24/7 geopend zijn.

Koekwaus-Den-Bosch

Laura en Marlou begonnen Koekwaus.nl naast hun fysieke winkel

We noemden het hierboven al, maar ook als je geen fysieke winkel hebt is het een groot voordeel dat een webshop 24/7 geopend is. Doordat een webshop voor iedereen op elk gewenst moment toegankelijk is, kunnen je klanten op de voor hen gewenste momenten shoppen.

Last but not least: geld verdienen met je passie. Of je nu zelf kaarten, sieraden of kinderkleertjes maakt, je eigen bier brouwt of vintage meubels opknapt. Hoe tof is het als je van je hobby je werk kunt maken! Niks leukers dan andere mensen die jouw producten tof vinden en er zelfs geld voor willen betalen. En jij, jij doet wat je echt leuk vindt.

New call-to-action

2020 goed beginnen?

Start nu en maak je droom waar!

Webwinkel pakket kiezen
Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.