Hoe stel ik de e-mail met Windows 8(.1) in?

Geupdate op: 20 augustus 2015

Hieronder staat de instructie voor het instellen van de e-mail op een Windows 8 computer. In dit voorbeeld wordt het info@kooz.nl mailadres gebruikt. Vervang de gegevens hiervoor met je eigen e-mailinformatie.

• Heb je het bureaublad voor je? Mooi! Dan kunnen we beginnen.
  • Klik op het Windows logo links onder in.
  • Open de Mail app.
  • Schuif (zonder te klikken) met de muis naar de rechterbovenhoek van het scherm en schuif vervolgens recht naar beneden.
    De makkelijke manier hiervoor is het gebruik van de toetsencombinatie WINDOWS+C.
  • Klik in het scherm wat tevoorschijn komt voor 'Instellingen'.
  • Klik in de instellingen op 'Accounts'.
  • Klik in het volgende gedeelte op 'Voeg een account toe'.
  • Kies er voor om een 'Ander account' toe te voegen.
  • Selecteer IMAP en klik op 'Verbinding maken'.
  • Bij het volgende scherm hoef je niets in te vullen.
  • In plaats daarvan, klik op 'Meer details weergeven'.
  • Neem onderstaande instellingen over
  • Vull je e-mailadres in
  • De gebruikersnaam is hetzelfde als je e-mailadres
  • Het wachtwoord van de e-mail heb je van ons gekregen en is niet het wachtwoord van je webwinkel ;)
  • Klik op 'Verbinding maken'.

Is alles goed ingesteld? Dan zal je direct naar het Postvak In verwezen worden en je mail kunnen ontvangen en versturen.
Wordt er een foutmelding weergegeven controleer dan een van de voorgaande stappen en probeer het opnieuw.