Hoe maak ik een link?

Antwoord op de vraag

Het is mogelijk om tekst en afbeeldingen te laten linken naar andere pagina's of websites. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Ga in de beheeromgeving naar het artikel of de pagina waar je een link wil plaatsen.
  2. Vervolgens selecteer je een woord, zinsdeel of afbeelding waarvan je een link wilt maken.
  3. Hierna klik je op het Link invoegen/bewerken-icoon

4. Geef vervolgens de volledige URL van de pagina waarnaar je wilt linken (bijvoorbeeld http://www.google.nl). De volledige URL is de tekst die wordt weergegeven in de witte adresbalk van je internet browser.

Heb je op een andere website een link verkregen en vragen zij om een retourlink? Creëer dan zelf zoals hierboven uitgelegd eenvoudig een link terug. Gebruik daarbij dan de url van de website waar je de link verkregen hebt.